Hlavní obsah

Medvěděv věští dohodu o Ukrajině a ví, co bude po ní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko musí na Ukrajině naplnit všechny své vojenské cíle, i kdyby to mělo znamenat její úplnou porážku nebo odzbrojení. Hrozí totiž, že „nacionalisté a banderovci“ začnou na zbytku jejího území chystat novou konfrontaci. V den výročí zahájení ruské agrese to na Telegramu napsal místopředseda ruské Rady bezpečnosti Dmitrij Medvěděv.

Foto: ČTK

Místopředseda ruské Rady bezpečnosti Dmitrij Medvěděv

Článek

Současný vývoj podle Medvěděva, který býval ruským prezidentem, spěje k ruskému úspěchu na bitevním poli, jenž Ukrajinu (podle něj ve skutečnosti vedenou Američany) přinutí zasednout k jednacímu stolu a vyjednat dohodu.

„Za oceánem rozhodnou ti, v jejichž rukou budou dodávky zbraní do Kyjeva a přidělení peněz na udržení zbytků ukrajinské ekonomiky. Motivy úhlavních nepřátel naší země jsou zřejmé: co nejvíce oslabit Rusko, vykrvácet nás na dlouhou dobu. Proto nemají zájem konflikt ukončit. Ale dříve nebo později to udělají. Pak dojde k dohodě. Samozřejmě bez zásadních dohod o skutečných hranicích,“ napsal Medvěděv na Telegramu.

Rok od invaze: Speciální debata Novinek z různých úhlů pohledu – 1. díl

Podcasty a pořady

Můžou sankce zastavit válku? A budou zase levné energie? Druhá část speciální debaty Novinek

Podcasty a pořady

Dohodou to neskončí

Také proto dohodou složité časy neskončí, píše dále bývalý ruský prezident.

„Pak s největší pravděpodobností začne neméně těžké období. Vyčerpávající měsíce a roky konfrontace, záchvatů vzteku a hrubosti ze strany těch, kdo budou spravovat útržek, který z Ukrajiny zbývá,“ předpovídá.

„A v určitém okamžiku noví krvaví chlapci znovu vyvolají světový konflikt… Proto je tak důležité dosáhnout všech cílů speciální vojenské operace. Posuňte hranice ohrožení naší země co nejdále, i když se jedná o hranice Polska,“ napsal.

Nemůžeme přestat, Rusko by bylo roztrháno na kusy, tvrdí Medvěděv

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám