Hlavní obsah

Lvov je pod palbou, první raketa dopadla do Zakarpatské oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve Lvově, v Dnipru a u Kyjeva zněly večer výbuchy. Podle médií šlo nejspíše o další ostřelování ukrajinských měst ruskými raketami a střelami. První raketa během probíhajícího konfliktu dopadla i do Zakarpatské oblasti, která sousedí se Slovenskem.

Foto: Stringer, Reuters

Kouř v bombardovaném Lvově

Článek

Raketa údajně dopadla na blíže neupřesněný objekt v horách, uvedl gubernátor oblasti Viktor Mykyta. Jaké raketa způsobila škody, není známo.

Zakarpatí je nejzápadnější částí Ukrajiny, jde o hornatou oblast, dříve patřila Československu.

Lvov ležící 70 kilometrů od polských hranic zasáhla podle informací serveru Kyjev Independent nejméně jedna ruská raketa. Starosta města Andrij Sadovyj uvedl, že se několik čtvrtí Lvova potýká s výpadky proudu, protože střely zasáhly rozvodné stanice.

Foto: Stringer, Reuters

Kouř nad Lvovem

Scholz: Cílem Německa je, aby se Rusko stáhlo z Ukrajiny. Neuznáme ani Krym

Válka na Ukrajině

„Dvě rozvodné stanice byly poškozeny v důsledku dopadů ruské rakety. Část města je bez proudu,“ napsal starosta Lvova na sociální sítí Telegram.

Gubernátor oblasti Maksym Kozyckyj vyzval obyvatele Lvova, aby zůstali v krytech. „Podle předběžných údajů byla Lvovská oblast zasažena raketami. Zůstaňte v krytech!“ doporučil. Na sociálních sítích se lidé zmiňují o celkem pěti explozích, napsala agentura Unian. Podrobnosti zatím nejsou známy.

Kvůli ruským útokům navíc podle Sadovyje nabírají zpoždění vlaky mířící do Lvova i spoje, které měly z metropole západního koutu Ukrajiny vyrazit.

Přinejmenším tři výbuchy jsou hlášeny také v Dnipru a exploze byly slyšet i v pravobřežní části Kyjeva. Přelet střel byl zaznamenán nad Ternopilskou oblastí. „Přílet nepřátelské rakety“ potvrdili rovněž v Kirovohradské oblasti. Poradce ministra vnitra Anon Heraščenko navíc informoval o sestřelení dvou střel, přelétajících město Vinnycja, dodal Unian.

Reklama

Výběr článků

Načítám