Hlavní obsah

Lavrovova nevlastní dcera si žije v luxusu v Londýně. Lidé před jejím bytem protestují

Několik lidí o víkendu demonstrovalo před londýnským bytem Poliny Kovalevové. Ta je dcerou partnerky ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova a z této pozice jí mají plynout i mnohé finanční výhody. Server Daily Mail například upozorňuje na fakt, že si nyní 26letá žena před pěti lety zakoupila v lukrativní londýnské čtvrti Kensington byt bez hypotéky za 4,4 milionu liber (asi 132 milionů korun).

Foto: Instagram Poliny Kovalevovové

Kovalevová si měla v Londýně užívat luxusního života.

Článek

Kovalevová nemá žádné vysoké příjmy, nepochází z bohaté rodiny, ovšem je dcerou Světlany Poljakovové, se kterou Lavrov udržuje vztah údajně už od počátku milénia. Často se o ní mluví jako o druhé neoficiální manželce. Lavrov s ní žije už 20 let.

Podle britských médií je zřejmé, že to byl právě Lavrov, kdo byt v Londýně platil.

Její matka Poljakovová vlastní v Moskvě byt v hodnotě 150 milionů korun, ministra doprovází také na zahraniční cesty. Podle Fondu boje s korupcí (FBK) Alexeje Navalného byla žena na palubách vládních letadel spatřena alespoň 60krát.

Do hledáčku se ale nyní dostala také Kovalevová, a to kvůli svému okázalému životnímu stylu. Daily Mail její pobyt v Londýně popisuje jako jedny velké prázdniny.

Před jejím bytem se v sobotu shromáždili demonstranti, kteří hlásali, že Kovalevová v Londýně pere Lavrovovy špinavé peníze. Na Twitteru o tom informoval nezávislý běloruský server Nexta. Protestující volali po tom, aby se ženy dotkly protiruské sankce, podle nichž je mimo jiné vybraným Rusům zabavován jejich majetek v zahraničí.

Foto: Stringer, Reuters

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov

Studovala dvě univerzity

Kovalevová si v roce 2016 zakoupila v londýnské čtvrti Kensington byt za 4,4 milionu liber (zhruba 132 milionů korun), a to bez půjčky. Server Mirror uvádí, že byt je součástí komplexu, který nabízí mimo jiné i bazén, posilovnu, golfový simulátor nebo kino.

Lavrov hájí útok na porodnici: Radikální skupina Azov tam měla základnu

Evropa

Lavrovova „nevlastní dcera“ podle listu studovala na soukromé škole v Bristolu, poté navštěvovala prestižní Loughborough University nedaleko Leicesteru a nakonec zakotvila na Královské univerzitě v Londýně. Po ukončení vzdělávání měla pracovat pro ruský energetický gigant Gazprom nebo anglicko-švýcarskou těžařskou společnost Glencore.

„Polinin biologický otec není příliš bohatý. A ona nemá za manžela oligarchu,“ uvedla ruská investigativní novinářka Marija Pevčichová z FBK, jež Kovalevovou odhalila. „Přesto si ve věku 21 let koupila byt na londýnské Kensington High Street za 4,4 milionu liber.“

Jediným zdrojem příjmů je pro ženu zřejmě její matka. Podle Pevčichové je to přímo učebnicový příklad nevysvětlitelných finančních zdrojů, a londýnský byt by tak šel legálně zabavit.

„Lavrov měl několik proslovů o zlém anglosaském světě a příšerných liberálních západních zemích, které chtějí zničit Rusko a Ukrajinu. Proč probůh tedy jeho nevlastní dcera žije v centru Londýna? Proč ne na Krymu nebo na Donbasu?“ cituje server Mirror novinářku.

Místo pobytu Kovalevové je aktuálně nejasné. Ze sociálních sítí zmizela krátce před zahájením ruské invaze na Ukrajinu, její účty jsou smazané.

Rakety dopadly u Lvova poblíž hranic s Polskem, zemřelo 35 lidí

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám