Hlavní obsah

Lavrov předčasně odjel ze summitu G20

Aktualizováno

Ruský ministr zahraničí Lavrov odjel ze summitu G20 na Bali ještě před jeho koncem a oficiálním přijetím závěrečného prohlášení, informovala ruská státní agentura TASS. Schůzka nejvyšších představitelů hlavních světových ekonomik skončí ve středu.

Foto: Russian Foreign Ministry, Reuters

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov

Článek

„Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v úterý dokončil svůj program na summitu G20 na Bali. Jeho letadlo odletělo z mezinárodního letiště v Denpasaru do Ruska,“ informoval TASS.

Lavrov na summitu zastupoval prezidenta Vladimira Putina, který podle Kremlu na Bali nemohl přijet z časových důvodů. Šéf ruské diplomacie se zúčastnil mnoha jednání a schůzek. Uvedl také, že závěrečné prohlášení je prakticky hotové a obsahuje podle něho jak pohled Západu, tak Ruska na válku na Ukrajině.

Britský premiér Sunak zpražil na G20 Lavrova: Vypadněte z Ukrajiny

Válka na Ukrajině

Podle ruské státní televize byl ministrův dřívější odjezd naplánován už dříve. Proč tomu tak bylo, ale televize neuvedla. Lavrov se stejně zachoval i při jednání poslední Rady bezpečnosti OSN, kdy vystoupil s krátkým projevem, sebral se a odešel ze sálu, zatímco hovořili ostatní.

Lavrov v pondělí obvinil vládu v Kyjevě, že protahuje řešení konfliktu na Ukrajině a stanovuje nerealistické podmínky pro mírová jednání. Řekl, že čím déle bude Ukrajina odmítat jednání, tím těžší bude dosáhnout dohody.

Vypadnout z Ukrajiny? To je nerealistický požadavek, tvrdí Lavrov

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám