Hlavní obsah

Konec Ruské zmrzliny. Prima ji přejmenovala na Ukrajinskou

Český zmrzlinový výrobce Prima přejmenoval svůj známý produkt; z Ruské zmrzliny se stane Ukrajinská zmrzlina. Prima tím chce vyjádřit podporu Ukrajině a vymezit se proti ruské agresi. Firma to uvedla ve středeční tiskové zprávě.

Foto: Prima

Již vyrobené kusy Ruské zmrzliny budou přelepeny samolepkou s nápisem „Podporujeme Ukrajinu“.

Článek

„Cítíme morální povinnost vymezit se alespoň touto formou proti agresivnímu a nespravedlivému počínání představitelů Ruska a dát jasnou zprávu lidem z Ukrajiny žijícím v České republice či na Slovensku, že na ně myslíme a podporujeme je,“ řekl Prokop Volf, vedoucí divize Prima.

Společnost uvedla, že ke změně názvu se rozhodla hned v první den ruské invaze na Ukrajinu.

Na zmrzlinách vyrobených ještě v původním obalu budou pracovníci ve skladech místo se slovem Ruská přelepovat dočasnou nálepkou s názvem „Podporujeme Ukrajinu“.

Změnu by měli zákazníci v obchodech vidět během několika dní. „Věříme, že to čeští zákazníci cítí stejně jako my. V současné době je potřeba i takovýchto gest,“ dodal Volf.

Foto: Prima

Nová podoba Ukrajinské zmrzliny.

V novém obalu s pozměněným vizuálem a už s avizovaným názvem Ukrajinská zmrzlina se zmrzliny začnou prodávat začátkem dubna.

Ruská zmrzlina se v Česku prodává od roku 1992. Podle Primy je populární nejen v Česku, ale i na Slovensku, v Litvě, na Ukrajině, v Rusku a v Arménii.

Reklama

Výběr článků

Načítám