Hlavní obsah

Děti se instinktivně skrčily k zemi. Kamera zachytila ruský útok na hotel v Záporoží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záporoží

Ukrajinský občan kamerou zachytil moment ruského útoku na hotel Reikartz v ukrajinském Záporoží, ke kterému došlo ve čtvrtek jen hodinu poté, co v něm skončil příměstský tábor. Raketa přitom zabila jednoho člověka a dalších 16 zranila, dětem se naštěstí nic nestalo.

Kamera zachytila, jak ruská střela zasáhla hotel v ZáporožíVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Záběry ukazují bezprostřední okolí hotelu, v němž se nachází několik dětí, které se z tábora vracely domů. Zhruba ve třetině videa je pak slyšet a poté i vidět, jak se k nim blíží raketa, na což děti instinktivně reagují skrčením se k zemi.

Po několika dalších vteřinách raketa zasáhne ukrajinský hotel a následuje obrovský výbuch doprovázený křikem a pláčem vystrašených dětí, které na konci videa utíkají pryč směrem od exploze.

„Jenom zázrak dnes zachránil děti od ruských vrahů,“ napsalo ve čtvrtek ukrajinské ministerstvo obrany na Twitteru.

Ruská střela zasáhla hotel, kde o pár hodin dříve skončil dětský tábor, tvrdí Kyjev

Válka na Ukrajině

Mimo příměstských táborů hotel používají i pracovníci Organizace spojených národů. Koordinátorka OSN Denise Brownová v tiskové zprávě uvedla, že je událostí otřesena.

„Tento hotel je hlavní základnou pro pracovníky OSN a další humanitární pracovníky, kteří slouží lidem v Záporoží,“ napsala Brownová. „V tomto hotelu jsem se ubytovala při každé návštěvě Záporoží. Můj tým ho používá jako základnu při četných cestách do města,“ dodala.

Rusové vysoce přesnou střelou Kinžal zabili osmiletého kluka v Karpatech

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám