Hlavní obsah

Ruská střela zasáhla hotel, kde o pár hodin dříve skončil dětský tábor, tvrdí Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hotelu Reikartz v ukrajinském Záporoží, který ve čtvrtek zasáhla ruská raketa, jen o chvíli dříve skončil dětský příměstský tábor, uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany. Tábor skončil v šest večer místního času, raketa do hotelu udeřila o hodinu později a zabila jednoho člověka a 16 dalším způsobila zranění. Dětem se nic nestalo.

Rusko zaútočilo na hotel v Záporožské oblastiVideo: Reuters

 
Článek

„Jedině zázrak načasování ve čtvrtek zachránil děti před ruskými vrahy,“ sdělilo ukrajinské ministerstvo na sociální síti X (dříve Twitter).

Hotel Reikartz kromě toho často využívali pracovníci OSN, podotkl server BBC News. Koordinátorka OSN pro humanitární pomoc Ukrajině Denise Brownová v tiskové zprávě sdělila, že je událostí otřesena.

„V tomto hotelu jsem se ubytovala při každé návštěvě Záporoží. Můj tým ho používá jako základnu při četných cestách do města,“ sdělila. Dodala, že OSN hotel využila mimo jiné loni, když pomáhala s evakuacemi civilistů z továrny Azovstal v Mariupolu.

Foto: Reuters

Rusko zaútočilo na hotel v Záporožské oblasti

Za poslední den na Ukrajině zemřela také 60letá žena ve vesnici v Charkovské oblasti, na niž dopadla bomba. Dva muži při tomto útoku utrpěli zranění, sdělil šéf Charkovské oblasti Oleh Syněhubov.

Kamera natočila mladé hudebnice hrající na ulici v Záporoží. Hodinu nato je zabila ruská raketa

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám