Hlavní obsah

Heger: Fico a Pellegrini se chovají jako ruští agenti

– Bratislava

Slovenský premiér Eduard Heger (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) v souvislosti s událostmi na Ukrajině řekl, že opoziční lídři expremiéři Robert Fico (Směr-sociální demokracie) a Peter Pellegrini (Hlas-sociální demokracie) se chovají jako ruští agenti. „Můžeme jen čekat, kdy se dovíme, že jsou placeni z ruských peněz,“ řekl Heger.

Foto: Pool, Reuters

Slovenský premiér Eduard Heger

Článek

Fico a Pellegrini totiž v pátek kritizovali dodávku systému protivzdušné ochrany S-300 Ukrajině. Fico varoval, že darováním systému S-300 bude Slovensko zataženo do válečného konfliktu a Pellegrini to označil za ohrožení obranyschopnosti Slovenska. Podle Hegera jdou Fico a Pellegrini svými prohlášeními proti zájmům Slovenské republiky a nadbíhají Rusku.

Návštěva Buče mnou otřásla, přiznal slovenský premiér

Evropa

Předseda vlády vyčítal Ficovi, že letěl na dovolenou soukromým letadlem a cesta ho stála 80tisíc eur (téměř 2 miliony korun) a z luxusní dovolené s milenkou komentuje brutální a kruté zabíjení nevinných civilistů na Ukrajině. „Utrpení obyčejných lidí na Ukrajině Fica vůbec nezajímá. Lže, jen aby z toho měl vlastní prospěch,“ zdůraznil Heger.

Předseda slovenské vlády zdůraznil, že navzdory darování systému protivzdušné ochrany S-300 Ukrajině je Slovensko zabezpečené nejlépe ve své historii díky dodávkám čtyř baterií systémů Patriot z Německa, Nizozemska a Spojených států. „Ukrajina je náš soused a přítel. A přítelovi v nouzi se neobrátíte zády,“ řekl Heger.

Tajná akce potvrzena. Slovensko dodalo Ukrajině protiraketový systém S-300

Zahraniční

„S-300 ochrání na Ukrajině množství nevinných životů. Každý, kdo má srdce na správném místě, rozumí, proč jsme takovýto deštník Ukrajině poskytli,“ dodal slovenský premiér.

Reklama

Výběr článků

Načítám