Hlavní obsah

Odpočívá při pohledu na chrlící lávu a poradí vám jen na základě osobní zkušenosti

Žije si svůj sen. Cestuje, leze po aktivních sopkách, zkouší nové sporty i destinace a pak nabízí ověřená místa také klientům své cestovní agentury. Pracuje ale neustále, odpočine si prý až při pohledu na chrlící lávu nebo při překonávání své komfortní zóny. Její partner natáčí úspěšný podcast s inspirativními českými osobnostmi a společně vychovávají čtyřletou dceru. Hostem nové epizody podcastu Po mateřských stopách je majitelka cestovní agentury, vášnivá cestovatelka a maminka malé Natálky Lucie Čambálová.

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • O amatérské vulkanologii (1:47)
  • Jak cestovat s dětmi (19:00)
  • Špatné zážitky z cest (28:40)
  • Dovolená v době krize (37:38)

Lucie založila cestovní agenturu během svého studia na vysoké škole. Plně se jí věnovala i s malým miminkem, ale tvrdí, že bez velké podpory rodiny by to nešlo. Ke klientům se snaží být upřímná, a to i v případech, kdy kvůli tomu přijde o obchod.

U mě to bylo vše přirozené. Celý život jsem cestovala, moje rodina mě vedla k cestování a k tomu, že věci nejsou všechno, že život je spíše o zážitcích, které tvoří tu kvalitu života. Lidé se mě ptali, kam mají vyrazit, a já jim ráda poradila. Když mi bylo 23 let, tak jsem si začala zjišťovat, jak bych mohla vést vlastní cestovní agenturu

Trochu jiná cestovka

Lucie při svých výjezdech hledá nové destinace pro nabídku své agentury, aby mohla klientům doporučovat cesty na základě svých zkušeností. Její agentura funguje zejména online, nemá tedy kamennou pobočku.

Jak pečovat o pleť? Omezte fastfoody a kávu, radí odbornice

Po mateřských stopách

„Myslím si, že dokážu opravdu upřímně poradit o dané destinaci jen v případě, kdy jsem ji osobně navštívila, když jsem v tom hotelu bydlela a na dané matraci jsem spala… Snažíme se nabídnout lidem přesně to, co chtějí. Na míru, dle požadavků klienta. Lidé detaily oceňují a díky tomu se vracejí,“ vypráví Lucie a dodává, že ani momentální krize nezpůsobila pokles poptávek a její cestovka má právě nejvíce objednávek, co kdy měla.

Blízko nebezpečí

Lucie ráda odpočívá aktivně. Když nesjíždí vlny, leze po sopkách nebo si protáhne nohy při výšlapu. Její velkou zálibou jsou právě sopky, a to především ty aktivní.

Jsem milovnice sopek. Říkám si vulkanolog amatér. Baví mě se na sopky vydávat, pozorovat výbuchy. Sopky mě zkrátka fascinují. Až při pohledu na chrlící se lávu si skutečně odpočinu

„Někteří vulkanologové říkají, že je stále bezpečnější vylézt na Stromboli a pozorovat tam patnáct minut erupce než se procházet velkoměstem, kde na vás může spadnout květináč nebo vás může srazit auto. Tím se snažím řídit a uklidňovat,“ vysvětluje v rozhovoru Lucie.

Rozhovor s dobrodružnou majitelkou cestovní agentury si můžete pustit v přehrávači v úvodu článku.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám