Hlavní obsah

Startuje cestovatelský podcast Slepá mapa. Začínáme Češkou v Saúdské Arábii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovatelský podcast Pas a pusu, který téměř dva roky vycházel na Novinkách, mění název. Nově se bude jmenovat Slepá mapa. Posluchači se i nadále mohou těšit na zajímavé hosty moderátora pořadu Michaela Švarce i návštěvu mnoha známých i méně probádaných destinací. První díl startuje v úterý 17. ledna a jeho tématem bude Saúdská Arábie.

Foto: Novinky
Článek

Podcast Pas a pusu zavedl posluchače v minulosti na zajímavá a neokoukaná místa naší planety; mimo jiné do Afghánistánu, Grónska nebo na karibský ostrov Roatán, který si oblíbili Češi. Na tuto tradici naváže i podcast Slepá mapa, který v prvních týdnech přinese mimo jiné rozhovory o Hongkongu, Uzbekistánu nebo Iráku.

Prvním hostem bude Češka Adriana Kobulejová, která od roku 2016 žije v Saúdské Arábii. Bývalá letuška v podcastu vysvětlí, jak se jedna z nejkonzervativnějších zemí světa v uplynulých letech proměnila a jak dnes přistupuje k lidským právům, za jejichž nedodržování je často kritizována. „Dnes je to v mých očích o takových 70 až 80 procent uvolněnější, než když jsem poprvé přijela,“ říká o království Kobulejová.

O dva týdny později, tedy 31. ledna, se posluchači prostřednictvím podcastu přenesou do Hongkongu. Čech Rudolf Bernart přiblíží, jak se ve městě, které bylo před pandemií nejnavštěvovanější světovou destinací, žije a s jakým skromným osobním prostorem musejí lidé často fungovat.

Vyjde každé druhé úterý

„Těším se, že budu moct posluchačům opět představit zajímavé příběhy,“ říká moderátor pořadu Michael Švarc. „Moji hosté jsou z velké části lidé, kteří dlouhodobě žijí anebo žili v cizině a měli tak možnost danou zemi poznat na rozdíl od běžných turistů hlouběji. Kromě nich ale nebudou chybět ani otrlí cestovatelé, kteří se do nějaké destinace pravidelně vracejí nebo si vybírají neokoukané cíle,“ dodává moderátor.

Podcast Slepá mapa bude vycházet každé druhé úterý. K poslechu bude buď přímo na Novinky.cz nebo i na streamovacích platformách Spotify, Apple Podcasts či Podcasty.cz.

Rok 2022: To byly bizarní dánské zvyky i odvážná cesta do Afghánistánu

Podcasty a pořady

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám