Hlavní obsah

Jak pečovat o pleť? Omezte fastfoody a kávu, radí odbornice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejkrásnější pleť je podle ní ta zdravá. Proto nabízí poradenství v oblasti péče o pleť na sítích i ve svém studiu, kde probíhají jak individuální konzultace, tak i konkrétní procedury. Dlouhodobě spolupracuje s dermatology a snaží se dál předávat své nadšení i získané vědomosti z oboru klientům. Hostem podcastu Po mateřských stopách byla specialistka na péči o pleť a samozřejmě také máma Jekatěrina (Eki) Nagy.

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Co znamená skincare mentoring (8:18)
  • Jak důležitá je pro pleť rutinní péče (14:45)
  • Podle čeho se pozná zdravá pleť (27:53)
  • O instagramové poradně zdarma (43:03)

Eki je mámou tříleté holčičky Niny. Přestože si mateřství užívá plnými doušky, na práci nikdy nezanevřela, a tak v těhotenství otevřela vlastní e-shop s kosmetikou, který spravovala i dál po porodu. Internetový obchod se nakonec ukázal jako slepá ulička, i když ne tak docela. Dovedl ji totiž k nápadu otevřít si své vlastní studio, kde bude pomáhat ženám na cestě ke zdravé a krásné pleti.

„Už po dvacítce pleť ztrácí schopnost zadržovat vodu, některé procesy se zpomalují a pleť už to dál sama nezvládne. Poslední chvíle, kdy do správné péče o pleť naskočit, je kolem třicítky,“ tvrdí Eki v rozhovoru.

Dnes její služby nevyhledávají pouze ženy, ale občas také muži. Pomáhá jim nalézt ideální řešení pro jejich konkrétní typ pleti, a zároveň se vejít do předem stanoveného rozpočtu, který je pro klienta optimální. Kvalitní produkty se prý dají sehnat ve všech cenových kategoriích.

Ve studiu Eki nepracuje sama, v týmu má kosmetičky s různými specializacemi, dermatoložku i část rodiny, která jí s provozem pomáhá. Osvětu o zdravé pleti šíří kromě provozovny i na svém instagramovém účtu, kde pravidelně zodpovídá dotazy sledujících a zpracovává různá témata z oboru.

Kůže a stres

„Drtivá většina lidí je teď v konstantním stresu. Žijeme ve velmi rychlé době a ono se to na pleti ve finále odrazí. Není to jen o produktech, které na ni používáme, je tam spousta vnitřních faktorů, které ji ovlivňují. Kůže je největší orgán těla a projevují se na ní všechny nerovnováhy, které v organismu máme.“

I s bubnem vyrážela za sólokaprem, teď zvolní kvůli miminku

Po mateřských stopách

Podle Eki mají akné a další kožní problémy velký vliv na psychiku člověka. Je proto důležité vědět, jak se o svou pokožku starat. A to nejlépe už od chvíle, kdy přicházejí první potíže: „Čištění pleti a základ správné rutiny bychom se měli učit už v pubertě, pokud na pleti vidíme problémy, jako třeba akné.“

Zdraví = základ krásy

Faktorů, které ovlivňují kondici naší kůže, je mnoho. Vliv na ni mohou mít nejen rutinní návyky v rámci jejího čištění a hydratace, ale třeba také spánek, strava a celková životospráva.

„Můžete mít poskládanou dokonalou rutinu, skvělé produkty, vše vám sedí podle typu pleti, ale když jíte obden fastfood, do toho pijete čtyři kafe denně a třeba kouříte, tak ta pleť nikdy nebude hezká.“

Eki nezapomene zmínit i nutnost používání kosmetiky s SPF faktory, a to ideálně po celý rok. Podrobně také popisuje, jak jednoduchá může každodenní rutina být a jak nám to pak dokáže pleť vrátit zpátky.

Ničení pleti make-upem

„Za mě neexistuje dobrý make-up. Pořád jsou to pigmenty, které ty póry ucpávají a mají za úkol něco zakrýt, sjednotit. Obecná poučka zní - vybírat lehčí krémy, třeba BB krémy. Na každodenní bázi bych nepoužívala těžké make-upy, co mají za úkol vydržet třeba 72 hodin, takovou dobu ani make-up na pleti být nesmí. Takovou dekorativku bych doporučovala používat jen ve výjimečných případech,“ radí Eki.

Celý rozhovor o tom, jak se chovat ke své pleti, si můžete pustit v přehrávači v úvodu článku.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám