Hlavní obsah

Zuzana Hejnová: Ničeho nelituju a medaile neporovnávám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes už bývalá česká atletka, dvojnásobná mistryně světa a olympijská medailistka. Zuzana Hejnová patří k nejúspěšnějším atletům české historie, v roce 2013 byla dokonce ve 13 závodech po sobě neporažena a stala se nejlepší atletkou Evropy. Dnes je také hostem nové epizody podcastu Dobojováno, kterou moderuje Lucie Černá.

Hostem podcastu Dobojováno byla Zuzana HejnováVideo: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • O přípravách na mateřství (0:33)
  • Začátky se čtyřstovkou a překážkami (9:10)
  • Obhajoba titulu mistryně světa po zranění (15:01)
  • Když to nejde silou, půjde to technikou (17:20)
  • Dětem chybí přirozený pohyb po škole venku (23:42)

Když v roce 2013 vyhrála 13 závodů po sobě, atletický svět jí ležel u nohou. Zuzana Hejnová však jednotlivé úspěchy nesrovnává. Ani když přijde řeč na titul mistryně světa a olympijskou medaili. „Ono se to hrozně těžko porovnává, olympijská medaile je sen, ale zase slyšet hymnu po titulu mistryně světa je taky krásné,“ říká Hejnová, kterou nyní čeká jiné role, brzy se totiž stane matkou.

„Návrat po mateřské už neplánuju, nedokážu si to představit. A závodit na mistrovství republiky a třeba ani nevyhrát, to by mě už asi nenaplňovalo,“ vypráví bývalá atletka, která se dnes věnuje i dětským kempům.

„Na kempech dětem sbíráme telefony. My jsme po škole lítali venku, dneska vidíme, že děti spíš řeší sociální sítě,“ zamýšlí se Hejnová, která není ani příznivcem specializace dětí od útlého věku.

„Určitě by měly sportovat, ale když se budou od malička soustředit na jeden sport, tak je to v patnácti přestane bavit. A může je přestat bavit i sport jako takový,“ myslí si závodnice.

Na celý rozhovor se můžete podívat na videu, případně si jej pustit v audio přehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“. Sledovat nás můžete také na Spotify, Apple Podcastech či Podcasty.cz

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Reklama

Výběr článků

Načítám