Hlavní obsah

Vánoce proprší, ochladí se na počátku ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vánoční oblevě se chladnější počasí vrátí do Česka před polovinou ledna, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. V noci by po celé příští čtyři týdny mělo spíše mrznout.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20.12. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Teplotně nadprůměrný bude týden od 19. do 25. prosince. Od středy by se mělo postupně oteplovat a denní teploty se vyšplhají k 10 °C.

Na Štědrý den může být dokonce více než deset stupňů Celsia. Na většině území bude o svátcích pršet, na horách by měly být srážky smíšené nebo sněhové. V tomto týdnu by nemělo podle meteorologů mrznout ani v noci. Nejnižší noční teploty mají být zpočátku devět až pět stupňů.

V týdnu od 26. prosince do 2. ledna by se mělo pomalu ochlazovat. Bude oblačno až zataženo, místy sněžení, přechodně i déšť. Ranní teploty budou 2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až 6 °C. I tento týden by měl být srážkově bohatý.

Od 2. do 8. ledna by se měly noční teploty pohybovat od -8 °C do 1 °C a denní kolem průměrných minus tří stupňů. Srážkově by toto období mělo být spíš průměrné.

Výraznější ochlazení meteorologové očekávají až v posledním sledovaném týdnu od 9. do 15. ledna. Noční teploty by měly klesnout k -12 °C až -2 °C, denní by se měly pohybovat v rozmezí -5 °C až 3 °C.

Do vesmíru odstartoval satelit, který bude kontrolovat hladinu vody na Zemi

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám