Hlavní obsah

Ráno bude mrazivé, přidá se silný vítr, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v pondělí varovali před mrazy a rovněž před silným větrem. Noční mrazy, které mohou poškodit vegetaci, se objeví v noci na úterý, silný vítr Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) očekává v průběhu úterního dne.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Pondělní mlhavé a mrazivé ráno na Šumavě.

Článek

Pokles teplot v noci a v úterý ráno zasáhne celou republiku. Varování platí pro celou ČR od půlnoci do 9:00.

Pěstitelé by měli zvážit, zda nezakrýt zeleninu a nízké rostliny netkanou textilií. Kvetoucí ovocné stromy či vinnou révu mohou ochraňovat dýmováním, případně orosováním.

Přízemní mrazíky nejsou v tomto období nijak výjimečné. Ostatně tzv. ledoví muži, k nimž se vztahují lidové pranostiky, přijdou až v příštím týdnu.

Severní a západní oblasti republiky zasáhne v úterý silný vítr. Foukat by mělo od jihozápadu a v nárazech může mít vítr rychlost přes 65 kilometrů v hodině.

Varování před větrem platí pro Prahu, Karlovarský, Plzeňský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Moravskoslezský a části Jihočeského, Středočeského, Pardubického a Olomouckého kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám