Hlavní obsah

Nebezpečná ledovka jen tak nezmizí, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S ledovkou se budeme potýkat i ve čtvrtek. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu po poledni upravil a prodloužil výstrahu před ledovkou a doplnil ji o varování před nebezpečím tvorby silné námrazy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatímco v Praze, Karlovarském, Plzeňském a částech Středočeského a Jihočeského kraje by mělo riziko tvorby ledovky pominout již ve středu odpoledne, v Ústeckém a části Libereckého kraje se se silnou ledovkou o tloušťce až dva milimetry budeme moci setkat až do čtvrtečního dopoledne.

Na zbytku území s výjimkou částí Olomouckého a Moravskoslezského kraje bude až do čtvrtka hrozit tvorba slabé ledovky. V Čechách do čtvrtečních 9:00, na Moravě a ve Slezsku pak až do 18 hodin.

V částech Vysočiny, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje očekávají meteorologové až do čtvrtečního dopoledne riziko tvorby silné námrazy o tloušťce i více než tři centimetry.

Podobně jako v přechozích dnech by se měli mít na pozoru jak řidiči, tak chodci.

Reklama

Výběr článků

Načítám