Hlavní obsah

Letní teploty dorazí o víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv tomu stávající počasí nenapovídá, o víkendu se dočkáme letních teplot. Ty vydrží i v příštím týdnu, kdy budou stoupat až k 27 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„O víkendu pronikne do Česka teplý vzduch a teploty udělají velký skok směrem nahoru,“ konstatovala meteoroložka s tím, že v neděli bychom se mohli dočkat i letních 25 °C.

Konec pracovního týdne podle ní ale bude stále bude ve znamení podprůměrných teplot a v pátek po ránu se opět při malé oblačnosti mohou tvořit i přízemní mrazíky.

Ve čtvrtek bude převládat polojasno, v Čechách přechodně i skoro jasno, na východě naopak oblačno, v oblasti Beskyd s deštěm. Odpolední maxima se dostanou na 11 až 15 °C, což jsou pro toto období výrazně podprůměrné teploty.

V pátek bude nejčastěji oblačno až polojasno, ojediněle se vyskytnou přeháňky, na východě zpočátku dne déšť. Ráno bude chladné, teploty klesnou na 8 až 2 °C a vyloučeny nejsou ani ojedinělé přízemní mrazíky. Přes den se teploty dostanou na 13 až 17°C.

V sobotu se bude dál oteplovat. Mělo by převládat polojasno, ojediněle se mohou při přechodně zvětšené oblačnosti objevit přeháňky nebo bouřky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 10 a 6 °C, přes den se dočkáme příjemných 19 až 23 °C.

V neděli bude zpočátku dne jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. Ranní teploty klesnou k 13 až 9 °C, denní vystoupají na 21 až 25 °C,“ shrnula Honsová.

Od pondělí do středy by mělo být převážně jasno až polojasno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Ranní teploty budou kolísat mezi 13 a 9 °C. V pondělí se odpolední teploty dostanou na 22 až 26 °C, v úterý a ve středu by se měl interval zvýšit na 23 až 27 °C.

„Voda stoupla během deseti minut.“ Záplavy v Itálii mají už šest obětí, ruší se závod Formule 1

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám