Hlavní obsah

Čeká nás příjemné září bez extrémních teplotních výkyvů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné teplotní extrémy bychom v následujících čtyřech týdnech neměli zažít, slibují meteorologové v měsíčním výhledu Českého hydrometeorologického ústavu. Teploty by měly klesat zvolna. Pršet by mělo nejvíce v týdnu od 5. září, ale nepředpokládají se žádné extrémy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Týden od 29. srpna do 4. září by měl být převážně slunečný. V polovině týdne se lehce ochladí a přibude déšť. Na víkend by ale teploty měly opět stoupnout k 25 stupňům Celsia. Noční teploty by se měly pohybovat v intervalu 10 až 13 stupňů Celsia.

Nejvíce srážek se vyskytne ve druhém předpovědním týdnu od 5. do 11. září. Meteorologové ale neočekávají větší výkyvy, déšť by měl být v množství obvyklém pro danou roční dobu.

Mělo by být polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 16 až 8 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 16 a 25 °C.

V týdnu od 12. do 18. září by se denní teploty měly stále pohybovat na průměrných 22 stupních a mohou šplhat i k letním 25 stupňům Celsia. Noční teploty už budou klesat na 7 až 13 stupňů Celsia.

V týdnu od 19. do 25. září by mělo být znát, že začíná podzim. Noční teploty by se měly pohybovat mezi 3 a 12 stupni Celsia. Denní potom mezi 16 a 24 stupni Celsia.

Dlouhodobý průměr v tomto období je v Česku 14,5 stupně Celsia. „Během předpovídaného období se nepředpokládají výraznější rozdíly mezi týdenními průměry teplot, ale v souladu s nastupujícím podzimem budou průměrné teploty zvolna klesat,“ uvedli meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám