Hlavní obsah

Nenáviděný cvik nevydržíte ani pár minut, šedesátník to zvládl osm hodin

Novinky, nčs

Pokud jste se někdy pokoušeli o takzvaný plank neboli prkno, pak asi víte, jak dlouhá umí být minuta. Cvik na zpevnění hned několika partií vypadá na první pohled sice nevinně, o to horší je při samotném cvičení. Dvaašedesátiletý George Hood nyní vytvořil vskutku obdivuhodný světový rekord. V pozici vydržel přes osm hodin.

Foto: Profimedia.cz

Pozice zpevňuje kromě břišních svalů také záda či hýžďové svalstvo.

Článek

Američan George Hood je bývalý člen námořní pěchoty a protidrogový agent. Ve svých dvaašedesáti letech se udržuje v takové formě, o které si může řada o desítky let mladších mužů nechat jenom zdát.

Před překonáním samotného rekordu musel Hood absolvovat extrémně tvrdé tréninkové kempy. V rámci nich podle oficiálního serveru Guinnessovy knihy rekordů udělal 674 tisíc sedů-lehů, 270 tisíc kliků a strávil okolo 2100 hodin „plankováním“.

Výsledkem bylo překonání rekordu Číňana Mao Weidonga z roku 2016. Nový světový rekord dokonce není nejlepším výsledkem, který se Hoodovi povedl. V tréninkovém pokusu vydržel v pozici prkna dokonce přes 10 hodin.

Svůj výkon, na který dohlíželi zástupci z Guinnessovy knihy rekordů, však přes deset hodin Hood nenatáhl. Přesto v pozici prkna vydržel úctyhodných osm hodin, osm minut a patnáct vteřin. Výkon následně oslavil 75 kliky. Ty totiž mají být dalším cvikem, v němž vytvoří světový rekord.

Zbavte se pomocí jednoduchých cviků bolesti krční páteře

Zdraví

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám