Hlavní obsah

Mladík jede už měsíce na jednokolce podél východního pobřeží USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletý Avery Seuter se vydal na strastiplnou cestu. Jede totiž podél skoro celého východního pobřeží Spojených států na jednokolce. Tímto výkonem chce získat peníze pro trasu pro pěší a cyklisty, která spojuje patnáct východních států Unie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na cestu na jednokolce se Avery Seuter vydal v září z města Wells v Maine, což je nejsevernější stát na východním pobřeží USA, a namířil si to až na Floridu do Key West. To je naopak oficiálně nejjižnější město kontinentálních Spojených států, i když ve skutečnosti leží na stejnojmenném ostrově jižně od Floridy.

„Jede to jen kolem dvanácti až patnácti kilometrů za hodinu,“ přibližuje zároveň s vysvětlením, proč cestuje už celé měsíce. Zároveň si s sebou veze všechny nutné věci jako jídlo, oblečení nebo kempinkové vybavení.

Denně tak ujede něco mezi třiceti a padesáti kilometry. Jízda je náročná nejen kvůli nestandardnímu dopravnímu prostředku, na tom ostatně Avery jezdí už dlouho, ale zejména proto, že jednokolka má pevný převod. Je tedy potřeba soustředit se na správné šlapání, protože například cestou z kopce nelze takzvaně svěsit nohy.

Do cíle dorazí v únoru

V těchto dnech je Avery již na Floridě. Za sebou má už přes 2200 kilometrů a očekává, že do cíle by měl dorazit někdy v průběhu února. Na přilbě si pak veze podpisy lidí, kteří mu cestou pomohli.

Cílem jeho snažení je vybrat peníze pro East Coast Greenway, což je trasa pro pěší a cyklisty, která na východním pobřeží USA spojuje 15 států a 450 měst. Avery se totiž narodil v Jacksonville na Floridě a pak se s rodiči přestěhoval do Maine. Propojení těchto dvou států tedy pro něj má zvláštní význam, a tak chce provozovatelům trasy poděkovat a přispět.

Na jednokolce se proháněl po hraně přehrady, pak tam ještě žongloval

Koktejl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Jednokolky, Elektrické jednokolky

Reklama

Výběr článků

Načítám