Hlavní obsah

Bývalý turkmenský prezident předvedl driftovací dovednosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turkmenský exprezident Gurbanguli Berdimuhamedow se v Ašchabadu, hlavním městě středoasijské země, projel na závodní dráze a předvedl tak své řidičské umění, včetně driftování. Záběry se objevily v tamní státní televizi Altyn Asyr a následně je zveřejnila agentura Reuters.

Bývalý turkmenský prezident předvedl své driftovací dovednostiVideo: ALTYN ASYR TV, Reuters

 
Článek

Na závodní dráze ukázal bývalý prezident zručnost v driftování, když se proháněl ve výkonných autech, která bude využívat i místní policie.

Berdimuhamedow je známý svými nezvyklými veřejnými vystoupeními. Bývalý prezident na sebe upozornil například zhotovením zlatého památníku oblíbeného středoasijského pasteveckého psa, jehož plemeno povýšil na národní symbol.

Foto: ALTYN ASYR TV, Reuters

Bývalý turkmenský prezident předvedl své driftovací dovednosti.

V minulosti se svým vnukem také nahrál několik rapových písní, z nichž jednu věnoval hříběti.

Turkmenský prezident složil píseň na počest hříbátka

Koktejl

Od roku 2007 až do roku 2022 byl Berdimuhamedow hlavou této bývalé sovětské republiky a je známý pod přezdívkou Arkadag neboli „ochránce země“. Středoasijský Turkmenistán patří mezi nejuzavřenější země světa s omezeným vstupem cizinců do země, pro místní zase není jednoduché odcestovat do zahraničí.

Foto: ALTYN ASYR TV, Reuters

Bývalý turkmenský prezident předvedl své driftovací dovednosti.

Syn exprezidenta Serdar Berdimukhamedow v roce 2022 převzal po volbách prezidentský úřad, mezinárodní pozorovatelé ale volby označili za nesvobodné a nespravedlivé, jak napsal již dříve například server zpravodajského časopisu The Diplomat.

Indonéský policista rozváží po městě zdarma kávu, chce být blíže občanům

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám