Hlavní obsah

Zemřela zpěvačka Mary Weissová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 75 let zemřela americká Mary Weissová, zpěvačka populární dívčí skupiny The Shangri-Las. Skupina se proslavila v 60. letech řadou popových hitů a byla uvedena i do Rock-and-Rollové síně slávy.

Foto: Profimedia.cz

Skupina The Shangri-Las na snímku ze 60. let (Mary Weissová uprostřed dole)

Článek

„Mary byla ikonou, hrdinkou pro mladé muže i ženy mé generace a všech generací,“ cituje The Guardian Miriam Linnovou z nahrávací společnosti Norton Records, která o úmrtí zpěvačky informovala.

Weissová si získala pozornost nejen svým zpěvem, ale i vzhledem, jenž se stal pro Shangri-Las charakteristickým, a napomohla tak prosadit éru dívčích kapel 60. let, jako byla například známá skupina The Ronettes.

Shangri-Las tvořily dvě skupiny sester, Mary a Elizabeth Weissové a dvojčata Marguerite a Mary Ann Ganserové. Skupina se proslavila hity jako Remember (Walking in the Sand), Leader of the Pack, Give Him a Great Big Kiss nebo Out in the Streets.

Weissová se poté stáhla z hudebního průmyslu na několik dekád, až v roce 2007 vydala sólovou desku pod názvem Dangerous Game.

Zemřel bubeník James Kottak, bývalý člen skupiny Scorpions

Hudba

Reklama

Související témata:
Mary Weiss
The Shangri-Las

Výběr článků

Načítám