Hlavní obsah

Zemřel bubeník James Kottak, bývalý člen skupiny Scorpions

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 61 let zemřel americký bubeník James Kottak. Byl mimo jiné členem německé rockové kapely Scorpions. Informaci o jeho skonu přinesl magazín Metal Sludge. Není známo, kdy přesně zemřel a co bylo příčinou. Mnoho let se nicméně potýkal se závislostí na alkoholu, což se projevilo i na jeho zdraví.

Foto: Facebook Jamese Kottaka

James Kottak hrál v řadě důležitých kapel

Článek

Než se v roce 1996 připojil ke Scorpions, byl členem kapel Kingdom Come, Montrose, Warrant či McAuley Schenker Group. S německou formací nahrál pět studiových alb a zůstal v ní dvacet let.

V květnu 2016 ho během americké části turné Return to Forever nahradil Mikkey Dee ze Švédska. Současně bylo oznámeno, že Kottakova nepřítomnost je dočasná. „Rádi bychom pokračovali v turné s Jamesem, ale prioritou je jeho zdraví. Přejeme mu rychlé uzdravení, vrátí se k nám na podzim,“ komentoval situaci zpěvák Scorpions Klaus Meine. To se ale nestalo.

„Tato příhoda mě přiměla si uvědomit, že je čas konečně přestat pít, abych se mohl stát dobrým otcem, hudebníkem a kamarádem,“ komentoval to tehdy Kottak.

V roce 2018 se po mnoha letech vrátil do reaktivované německé skupiny Kingdom Come. Formu ale neměl a za své výkony byl často kritizován. V posledních letech kvůli nespecifikovaným problémům koncerty spíše vynechával.

Tvrdil, že od roku 2022 výrazně omezil alkohol, přitom přiznal, že se mu nikdy nepodařilo úplně skončit. „Nemůžu říct, že bych skončil úplně. V mém případě to tak nefungovalo. Dostal jsem se do toho a dostal jsem se z toho. Je to kontinuální proces,“ řekl v jednom rozhovoru.

RECENZE: Scorpions přivezli do Brna kvalitní vzpomínkové retro

Kultura

Reklama

Související témata:
James Kottak

Výběr článků

Načítám