Hlavní obsah

RECENZE: Lež na pláži, nic nového pod jadranským sluncem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po seriálech Modrý kód, Slunečná nebo Pod hladinou a filmech Hádkovi, Matky a Zatímco jsi spal se režisér Vojtěch Moravec - i jako spoluscenárista - pustil do dalšího seriálu. Je jím Lež na pláži, jehož první díl z osmi začala televize Prima vysílat o velikonočním pondělí v hlavním vysílacím čase.

Foto: Tv Prima

Šestice hlavních hrdinů. Rozálie Prachařová s Radkem Melšou, Daniel Kadlec s Josefínou Prachařovou a Sofie Höppnerová s Filipem Červenkou

Článek

Děj se odehrává v hotelu na chorvatském pobřeží, kde se ukrývají pod cizími jmény tři mladí ajťáci, kteří hacknuli systém veřejných zakázek, přišli na nekalé jednání člena vlády a ten jim jde po krku. V hotelu se ale nenudí, pracují v něm totiž tři mladé dívky, jež jim hned padnou do oka.

Název Lež na pláži skrývá hravý dvojsmysl. Díky komerčním televizím a jejich seriálům se diváci vydají před letní sezonou do Chorvatska už potřetí. Nejprve je Prima pohoupala Na vlnách Jadranu, pak přišla Nova s Policií Hvar a nyní zase Prima s hotelem na chorvatském pobřeží.

Letošní dovolené v nejoblíbenější destinaci českých turistů trochu podražily, nabízí se proto otázka, zda se nejedná tak trochu o skrytou reklamu právě přes televizní obrazovky.

RECENZE: Na Hvar! Také Nova začala vyšetřovat vraždy na chorvatském pobřeží

TV a streaming

Předešlé tituly se ale hodně kochaly romantickým prostředím, nový seriál se odehrává nejvíce v hotelu s českým majitelem a sektorovým nábytkem a v jeho blízkém okolí.

Seriál sama Prima označuje za pohodový. Je ale otázka, co komerční televize pokládá za pohodové a jak moc chce své diváky hýčkat vtipem a humorem. O vtípky v něm není nouze, ne všechny jsou ovšem povedené.

Hned na začátku prvního dílu se například v hotelu objeví česká rodina s nezbytným řízkem v ruce i na recepci. Manželská dvojice dalších dovolenkářů si zase neustále stěžuje.

RECENZE: Vytoč mého agenta. Sázka na hvězdy hrající samy sebe vyšla

TV a streaming

Režisér Moravec a herečka Sandra Nováková, kteří napsali scénář a vycházeli v něm z námětu Lenky Hornové, se do něj zřejmě snažili vtělit všechny oblíbené stereotypy otravných českých turistů, jejichž stížnosti už léta baví veřejnost.

Mladým manželům totiž vadí slunce, které hodně svítí, záchodové prkénko, které je příliš chladné, nebo fakt, že se teplá voda ve sprše nerozteče ihned po otočení kohoutku.

Herečka Sandra Nováková si napsala roli zhýčkané a nezbytně atraktivní manželky majitele hotelu se sklenkou v ruce, jíž i podepisování papírů přijde jako těžká práce. Hraje ji uvěřitelněji než postavu rádoby femme fatale vyšetřovatelky Sandry v seriálu Pod hladinou.

Foto: TV Prima

Sandra Nováková s Martinem Trnavským

Jejím seriálovým manželem, elegantním šéfem, který si ví se vším rady, i když to není vždycky košer, je Martin Trnavský.

Trojici mladých ajťáků hrají Radek Melša, Daniel Kadlec a Filip Červenka. A ano, na obrazovce jsou opravdu těmi mladými kluky, kteří mají dobré i bláznivé nápady, jen kdyby jim scénáristé nevnutili společný skandovací pokřik hu, hu, hu, hu pokaždé, když se jim něco povede.

V rolích tří mladých slečen jim sekundují Rozálie a Josefína Prachařovy a Sofie Höppnerová.

Nový seriál neurazí, ale ani nic nového nepřinese. Jede spíš na vlně osvědčených primáckých sérií. Navíc vyvolává otázku, pro jakou věkovou kategorii vlastně je a koho se snaží svým poněkud jednoduchým humorem pobavit.

Lež na pláži, TV Prima, 8 dílů
Režie: Vojtěch Moravec
Námět: Lenka Hornová, scénář: Vojtěch Moravec, Sandra Nováková
Hrají: Sandra Nováková, Martin Trnavský, Radek Melša, Libor Matouš, Daniel Kadlec, Filip Červenka, Rozálie Prachařová, Josefína Prachařová, Sofie Höppnerová a další
Hodnocení: 45 %

RECENZE: Seriálu Zalez do spacáku ani vtipy nepomáhají

TV a streaming

Sedm schodů k moci, zákulisí české politiky a rozzlobený Nečas

TV a streaming

Reklama

Související témata:
Seriál Lež na pláži

Výběr článků

Načítám