Hlavní obsah

RECENZE: Seriálu Zalez do spacáku ani vtipy nepomáhají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě že tam hrají děti. Tak by mohl znít povzdech diváka nového osmidílného seriálu televize Prima, jehož první díl se vysílal v pondělí. Děti totiž svou bezprostředností aspoň trochu zachraňují děj komediální série. Bez nich by zůstalo jen u prvoplánových fórků podobných spíš Kameňáku.

Foto: TV Prima

Tomáš Klus (Ivan) se svými seriálovými potomky

Článek

Už první okamžiky seriálu, kdy Ivan (Tomáš Klus) za zpěvu žádá o ruku Sáru (Pavlu Gajdošíková), napovídají, že to nebude nic převratného. Pak se rozvine příběh Ivana, který má za sebou tři manželství a z každého jednoho potomka plus jednoho nemanželského. Exmanželky si rozumí, přátelí se a dohodnou, že děti pošlou na prázdniny s tatínkem do retro kempu rodičů Sáry, která si ho tam chce životně prověřit. O jeho minulosti ale nic neví.

Foto: TV Prima

Ivan (Tomáš Klus) bojuje o ruku Sáry (Pavla Gajdošíková).

Dozví se to při prvním prázdninovém dni, když matky děti přivezou. A pak už se začne rozvíjet skečovitý příběh plný výkřiků.

RECENZE: Na Hvar! Také Nova začala vyšetřovat vraždy na chorvatském pobřeží

TV a streaming

„Jsou tam děti, spousta dětí,“ zvolá třeba nešťastný otec Sáry. „No, aspoň víme, že není neplodnej,“ uklidňuje ho matka. Nad zlato je také její životní rada dceři, že ideální muž neexistuje. Nebo úsilí Ivana získat si pozornost dětí slovy: „Vaše matky zemřely, zítra mají pohřeb.“

Foto: TV Prima

Ivanovy exmanželky: Kristýna Leichtová, Erika Stárková a Barbora Seidlová

Snaha o rodinnou komedii v hlavní roli s Tomášem Klusem jako lamačem ženských srdcí moc nevyšla. Pospojované vtipy jednoduchému a nerealistickému příběhu nepomáhají. Stejně tak herci, kteří se snaží, ale k hraní toho moc nemají. Svou přirozenost si drží jen děti, které představují Klusovy potomky.

S dětskými hrdiny má svou zkušenost scenárista série Zalez do spacáku Marcel Bystroň už z desetidílného seriálu a pak i filmu Špunti na vodě. A také ze čtvrtého Kameňáku. Spojit je dohromady se ale moc nepovedlo.

Zalez do spacáku
Prima, osm dílů
Režie Jan Haluza, scénář Marcel Bystroň
Hrají: Tomáš Klus, Pavla Gajdošíková, Kristýna Leichtová, Barbora Seidlová, Erika Stárková, Lenka Vlasáková, Ondřej Pavelka a další
Hodnocení 35 %

RECENZE: Vytoč mého agenta. Sázka na hvězdy hrající samy sebe vyšla

TV a streaming

RECENZE: Poctivá kriminálka a hold Jiřímu Markovičovi

TV a streaming

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám