Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Úzkosti mladých umělců i postapokalyptická povídka Markéty Pilátové

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon ze 4. března 2021

Článek

● Rozhovor s Peterem Kolárčikem, autorem podcastu Na čom makáš?, v němž zkoumá úzkosti a přehodnocování ambicí studentů uměleckých škol i etablovaných mladých umělců; jaké tlaky na sobě cítí jeho generace?

● Povídku Markéty Pilátové z postapokalyptické doby o netopýrech i chování králíků; text je příspěvkem do našeho cyklu Povídky na doma na podporu Platformy pro sociální bydlení

● Sloupek Markéty Pilátové o Autobiografii slavného argentinského spisovatele Jorgeho Luise Borgese; v čem se liší od nabubřelých Márquezových vzpomínek a co nás Borges učí o pokoře a psaní?

Foto: Národní divadlo Praha/Petr Neubert

Režisér Jiří Havelka s herečkou Magdalénou Borovou při natáčení videoinscenace Národního divadla Očitý svědek

● Recenzi Aleny Zemančíkové na videoinscenaci Očitý svědek; režisér Jiří Havelka se vrací k poválečnému masakru na Švédských šancích a zkoumá nejen tehdejší zjitřenou atmosféru, ale i dynamiku obce, jejíž obyvatelé se zapojili do popravy 265 lidí původem ze slovenských vesnic, kteří místem jen projížděli

● Krátkou glosu o podcastu Apoleny Rychlíkové Život během pandemie, který minulý týden odvysílal Český rozhlas Plus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám