Hlavní obsah

Vychází nový Salon: O zvukovém znečištění i chorobné netrpělivosti Čechů v době korony

Právo, SALON

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 25. února 2021

Článek

● Rozhovor s Annou Kvíčalovou, která se zabývá dějinami zvuku a zvukovým znečištěním; překračují lidmi a jejich světem produkované zvuky přijatelnou mez, jak to ovlivňuje přírodu kolem nás, co s tím udělal koronavirus a proč je důležité učit se vědomě naslouchat zvukům svého okolí?

● Esej Petra Fischera o tom, proč Češi prohrávají v souboji s koronavirem; Fischer navazuje na historika Jana Tesaře a ptá se, proč nám tak nejde dlouhodobá politická práce, proč jsme tolik netrpěliví a v čem jsme občansky nedospělá společnost

Foto: Česká televize

Tesařova kniha Mnichovský komplex ve filmu Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově (2015)

● Text Jana Lukavce nad knihou Dany Thomasové Vláda módy; proč do světa chrlíme stále nové věci a co to s námi dělá, co je to trvale udržitelná móda a budeme si do budoucna (nejen) oblečení hlavně půjčovat?

● Sloupek Apoleny Rychlíkové o globálních nerovnostech v oblasti proticovidové vakcíny a očkování; v čem sehrává Evropská unie roli užitečného idiota?

● Krátké glosy o pěti nových knihách: souboru divadelních her Davida Drábka Play Drábek, rodinné kronice Brigid Graumanové Loutkové divadlo strýčka Otta, výboru z díla dadaisty Melchiora Vischera, komiksu Nathan W. Pylea Divná planeta a próze Elsy Aids Přípravy na všechno

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám