Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Václav Bělohradský o zesnulém Janu Sokolovi a propasti spisovatele Daniela Hradeckého

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 18. února 2021

Článek

● Otevřený rozhovor se spisovatelem Danielem Hradeckým, autorem úspěšné povídkové sbírky Tři kapitoly; jak neblaze se na něm podepsala návštěva předávání Magnesií Liter, kvůli čemu riskl alkoholickou recidivu a před jakými propastmi ho zachraňuje psaní?

● Sloupek Václava Bělohradského o zesnulém filosofovi Janu Sokolovi; jak se v něm popasovala víra s filosofií a v čem viděl odvrácenou stranu sousedské blízkosti, v níž v reakci na globalizaci vidí stále více lidí politický ideál?

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Sokol

● Rozhovor se spisovatelkou Annou Bolavou o jejím zatím posledním románu Před povodní; jak se liší situace před povodní a po ní a jak ji inspiruje nejmenované maloměsto, kde lidé pijí vlastní převařené sliny, aby se ochránili před koronavirem?

● Recenzi Ondřeje a Terezy Císařových na pokračování románu Karin Lednické Šikmý kostel; po kapitalismu a industrializaci v první díle se hrdinové knihy musejí tentokrát vyrovnávat s další moderní silou – nacionalismem

● Fejeton Tomáše Reinera o věnování do knih a zapomenuté brašně jednoho unaveného Itala

● Krátkou glosu o publikaci Radima Kopáče a Petra Stančíka Praha ožralá, průvodci po starých pražských hospodách

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám