Hlavní obsah

Robin Mood vydává písničku Hotel. Sází na emoce a příběh

Po delší době přichází zpěvák Robin Mood s novou písničkou. Jmenuje se Hotel, její text je vztahový a on se na něm vrací ke svým hudebním začátkům. K písni vznikl videoklip, který má na Novinkách.cz premiéru.

Robin Mood ve videoklipu k písni HotelVideo: archiv umělce

 
Článek

V roce 2019 vydal Robin Mood (vlastním jménem Jakub Lenz) debutové sólové album Na Měsíc. Bylo příjemné, dostalo se mu dobrého hodnocení, nicméně silnou pozici na tuzemské popové scéně mu nepřineslo. Nyní vstupuje do další etapy.

„První tři nové skladby, které jsem složil po vydání debutu Na Měsíc, byly inspirovány zvukem kapel typu Chainsmokers, tedy tanečním popem. Chytlo mě to a bavilo, nedělal jsem to kvůli tomu, že to je takříkajíc trendy. Současně jsem přemýšlel, proč muziku dělám, jak ji dělám, jak se v tom vyvíjím. Zjistil jsem, že se mi z ní vytrácí to, co mám na hudbě obecně rád, a že jsem se při tvorbě první desky moc podřizoval vkusu rádií. Došlo mi, že si to už neužívám, a tak jsem se vrátil na začátek,“ vysvětlil Robin Mood.

Poslouchá široké spektrum muziky, od rockové přes popový mainstream a elektroniku až ke klasické a alternativní. Pokaždé jsou pro něho ale důležité emoce a sdělení v ní. Vždy se zajímal o to, a v poslední době ještě víc, o čem písnička je.

Foto: archiv umělce

Robin Mood vstoupil do nové etapy své hudební kariéry.

„V nalezení směru mi hodně pomohli kluci z mé kapely. Bavili jsme se o tom, co máme rádi a co nás baví hrát, a zjistili jsme, že nás vlastně všechny baví totéž, jen to spolu moc nehrajeme. Písnička Hotel vznikla, když jsme se rozhodli, že budeme dělat to, co máme rádi, tedy přímočaré písně. Je to taková trochu nostalgická věc, v níž je příběh jednoho mého nepovedeného vztahu před asi patnácti lety. Napsal jsem ji, když jsem byl čtyři dny na koncertech a strašně se mi stýskalo po rodině. Ráno jsem se vzbudil a její melodická linka mi takříkajíc přišla do hlavy,“ řekl.

Tenkrát vznikl základ písně, refrén chyběl. Robin Mood ho nevymyslel půl roku, až teprve pak se k ní vrátil a kompletně ji dokončil.

Foto: archiv umělce

Robin Mood (uprostřed) se svou skupinou v klipu k písni Hotel.

„Nejenom Hotel, ale i další nové písně jsou až půl roku uleželé. V minulosti jsem dostal nápad a hned písničku dokončil, teď už tolik nespěchám a nechávám je uzrát. Myslím si, že mi to funguje,“ dodal.

O vydání nového alba zatím neuvažuje. Hodlá se zaměřit na singly. „Album je formát, který mě zajímá. Když se chci komplexně seznámit s tvorbou nějakého interpreta, umožní mi to právě poslech alba. Nepouštím si jen první tři písničky, které nabízí Spotify. Vlastní desku ale zatím neplánuju. Jsem u nové vydavatelské firmy RedHead Music a shodli jsme se, že nejdříve vydáme pár singlů, abychom zjistili, jak bude naše spolupráce fungovat,“ prozradil a dodal, že momentálně má hotové další tři písně. Vycházet budou postupně.

Robin Mood nahrál duet s Evou Burešovou

Kultura

Zpěvák a skladatel Robin Mood: K popu jsem se dostal oklikou

Kultura

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám