Hlavní obsah

Robert Trujillo na nové desce Metalliky zazpívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci americké skupiny Metallica „stříhají metr“. Nové album kapely vyjde již 14. dubna pod názvem 72 Seasons a zdá se, že to bude zážitek i překvapení současně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Robert Trujillo

Článek

„Dvaasedmdesát sezon tvoří prvních 18 let života, kdy se formuje naše pravá nebo falešná identita. V té době nám rodiče řeknou, kdo jsme. Ta doba nám dává možnost zaškatulkovat se. Mnohá z  našich přesvědčení jsou pak jen rekonstrukce zážitků z mládí nebo reakcí na ně. Jsme buď vězni svého dětství, anebo se vymaníme z pout,“ řekl o  koncepci novinky zpěvák a kytarista James Hetfield.

Na novince bude dvanáct skladeb, které mají více než sedmdesát sedm minut. Kromě Hetfielda a bubeníka kapely Larse Ulricha ji produkoval Greg Fidelman, který s Metallikou pracoval na předchozím albu Hardwired… to Self-Destruct z roku 2016.

Pokud jde o překvapení desky, fanoušci neuslyší pouze zpěv Jamese Hetfielda. V rozhovoru zveřejněném na stránkách kapely baskytarista Robert Trujillo prozradil, že v jedné písni bude zpívat on.

„Poprvé v životě mohu zpívat na albu Metalliky a podpořit Jamese. Jsem na to velmi hrdý. Je to poprvé, co mi James a Greg Fidelman v této roli na nahrávce takového rozsahu opravdu důvěřovali,“ řekl muž, jenž v minulosti na dvou koncertech v Praze zpíval písničku Jožin z bažin v češtině.

Trujillo vysvětlil, že když mu Greg Fidelman řekl, že by mohl zpívat, cítil se „mírně nervózní“. Po chvíli přemýšlení ale dospěl k závěru, že vybraná skladba odpovídá svou náladou i textem jeho osobnosti a vlastně i basové lince, kterou v ní hraje.

Trujillo dodal, že jde o písničku You Must Burn!, která začíná jamem muzikantů. Na albu je zařazena jako pátá.

Může se vám hodit na Zboží.cz: 72 Seasons - Metallica, Master Of Puppets - Metallica LP

Reklama

Související témata:
Robert Trujillo

Výběr článků

Načítám