Hlavní obsah

Nový termín Ozzyho koncertu bude znám příští týden

ČTK, aš, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/LONDÝN

Ozzy Osbourne oznámil, že ruší evropské turné, které mělo začít 22. 10. v Dublinu. Léčí se z nervového třasu. Ozzy turné letos už přeložil, v Plzni proto 27. 9. nehrál. Robert Porkert z agentury Interkoncerts, která měla 27. 11.uspořádat Osbournův koncert v Praze, sdělil: "Dostali jsme informaci, že turné bude přesunuto na leden až březen příštího roku."

Foto: Miroslav Motáň
Článek

V tsikovém prohlášení Ozzy vzkázal svým fanouškům: " Cítím se jako bych vás zradil, což mi láme srdce, ale máte mé slovo, že v novém roce dokončím své evropské turné. Žádám vás, aby jste to se mnou vydrželi a slibuji, že určitě půjde o nejlepší vystoupení Ozzyho Osbourna, které jste kdy viděli".

Nový termín pražského koncertu by podle agentury Interkoncerts měl být znám do konce příštího týdne. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti .

Ozzy trpí třasem rukou

Lékaři podrobují zpěváka už tři týdny testům ve snaze zjistit příčinu jeho zdravotních problémů, které se podle zpěvákových slov "v uplynulých dvou letech výrazně zhoršily"."Dostal jsem se do stavu, kdy mě zcela ovládl pocit, že tyhle potíže prakticky ničí můj život a zároveň i mou sebeúctu," prohlásil 54letý Osbourne, který začínal v Black Sabbath.

"Mezi lidmi jsme začal být nesvůj, což není pro umělce právě to nejlepší." Podle doktora Allana Roppera, šéfa neurologického oddělení Tuftské univerzity v Bostonu a Osbournova osobního lékaře, z výsledků testů vyplývá, že Ozzy netrpí Parkinsonovou nemocí. Díky nasazeným lékům se prý "daří dostat třas pod kontrolu". "Bohužel, jedním z vedlejších účinků této medikace je sucho v ústech, což do velké míry škodí hlasu," řekl Ropper. "Tento problém obvykle ustupuje po třech nebo čtyřech týdnech, ale je tu riziko, že by to nepříznivě ovlivnilo schopnost pana Osbourna v tomto období zpívat."

Třasem rukou trpí Ozzy Osbourne už dlouhou dobu, při rozhovoru před prvním pražským vystoupením v polovině devadesátých let měl problému zvednout šálek s kávou aniž by ji většinu rozlil. Ozzy Osbourne byl těžce závislý na drogách, v polovině sedmdesátých letech bral především kokain, i na alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám