Hlavní obsah

Nové knihy: Trpková, Eilish a Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární zpěvačka Billie Eilish patří, byť hodně mladá, k velmi populárním osobnostem showbussinesu. Takže její biografie, plná fotografií, si jistě najde, hlavně u jejích vrstevníků, hodně čtenářů. V aktuální nabídce dále najdeme zajímavé detektivky domácí provenience. Jedna je od mladé autorky Kristýny Trpkové, druhá od veterána investigativní žurnalistiky, Josefa Klímy. Audiokniha tentokrát popisuje příběh parašutisty Opálky, který za druhé světové války stál blízko příprav atentátu na protektora Heydricha.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Josef Klíma: Hřebec a kráska

Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s dvěma novými kriminálními příběhy atraktivní vyšetřovatelky Kláry Radové. Ve dvou detektivních novelách se nevyšetřují jen dvě složité vraždy, ale souběžně i další případy, někdy i tragikomické, tak jak se práce kriminalistů odehrává i ve skutečnosti. Originální zápletky přivádějí hlavní hrdinku často do velmi napínavých situací, tím spíš, že se při jejich řešení občas sama pohybuje na hraně zákona, a netradiční postupy, které používá, ohrožují její profesní kariéru.

Kalibr, 256 stran, 329 Kč

Obal knihy

Kristýna Trpková: Vesnice

V polích nedaleko obce Lipová jsou objeveny lidské ostatky. S největší pravděpodobností patří jednomu z pohřešovaných dětí, které zde během uplynulých let beze stopy zmizely. Nejenže vše nasvědčuje tomu, že chlapec byl dlouhé roky vězněn někde bez přístupu na denní světlo, dokonce se zdá, že i navzdory rozsáhlému pátrání a nejrůznějším hypotézám policistů vesnici nikdy neopustil. Kriminální komisařka Laura Linhartová a její kolega Adam Beneš znovu otevírají dávno odložený případ a pouštějí se do dalšího napínavého vyšetřování.

Kalibr, 288 stran, 329 Kč

Obal knihy

Sasanna Leonardová: Marie Curie-Sklodowská – Odvaha snít

Snít nestačí, je třeba si sny i plnit. Tímto heslem se řídila Marie Curie-Skłodowská (1867–1934), která už v dětství toužila studovat na univerzitě, ale v 19. století musela jako dívka, která navíc pochází ze skromné rodiny polského učitele, za svůj sen tvrdě bojovat. Marie však ví, co chce, a nakonec se jí podaří získat stipendium na francouzské Sorbonně. Když v Paříži potká uznávaného fyzika Pierra Curieho, otvírá se před ní nový život.

Ikar, 336 stran, 379 Kč

Obal knihy

Josef Veselka: Špitál

Zkušený lékař, jemuž náročná operace nedá spát. Starý pacient, který najde spřízněnou duši v laskavé medičce. Rodiny, které stmelí až vážná nemoc... To jsou jen některé ze širokého spektra příběhů, s nímž kardiolog a spisovatel Josef Veselka přichází v nové povídkové sbírce Špitál. V mnohých se objevují nelehká témata – mimo jiné i covidová pandemie -, ale také humor, a především profesionální vhled, který však neubírá textům na lidskosti.

Brána, 264 stran, 299 Kč

Obal knihy

Marcela Mlynářová: Zodpovědně lehkomyslná

Autorka v nové knize otevřeně a bez servítek komentuje dění kolem sebe i ve světě a vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodružných cestách po krásách naší země, o radostech a strastech prožívaných na své chalupě, o životních vrcholech, pádech a zvratech.

Autorka v nové knize otevřeně a bez servítek komentuje dění kolem sebe i ve světě a vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodružných cestách po krásách naší země, o radostech a strastech prožívaných na své chalupě, o životních vrcholech, pádech a zvratech. Autorka potvrzuje, že není podstatný věk, ale přístup k životu, a navzdory všem ranám osudu je třeba vždy hledat to dobré a nikdy se nevzdávat.

Kniha je vyzdobena půvabnými ilustracemi Terezy Budilové.

Brána, 216 stran, 299 Kč

Obal knihy

Billie Eilish: O sobě

Billie Eilish je globální fenomén současné pop-music. Hvězdná zpěvačka a skladatelka umožňuje fanouškům nahlédnout do svého života – do toho soukromého i toho na jevišti – v úchvatné knize plné unikátních, dosud neviděných fotografií, převážně z rodinného archivu.

Universum, 336 stran, 599 Kč

Obal knihy

Isabella Maldonado: Hadí oči

Smrt celé rodiny ve spánku je sama o sobě nepředstavitelnou tragédií. Speciální agentka FBI Nina Guerrerová a tým profilovačů FBI, k nimž patří, však mají prověřit možnost, že celá záležitost je ještě o poznání děsivější. Existuje snad pojítko mezi touto událostí a případem trojnásobné vraždy, který se odehrál o čtyři roky dříve a 3 000 kilometrů dál?

Metafora, 384 stran, 449 Kč

Obal knihy

Jan Hájek, Tereza Šefrnová: Kurz otcovství, Manuál od muže pro chlapy

V tomto chytře a prakticky uspořádaném „manuálu“ najdou muži cenné rady, tipy a triky, jak zvládnout roli čerstvého otce. Kniha vznikla na základě Kurzů otcovství, jež autoři pořádají pro nastávající tatínky. Zahrnuje poznatky odborníků, ale i praktické zkušenosti rodičů, kteří se často metodou pokusů a omylů vyrovnávali s novou skutečností – totiž že už nejsou jen dvojice partnerů, ale rodina. Kurz otcovství všem tatínkům v očekávání zásadně usnadní život!

Daranus, 176 stran, 349 Kč

Obal knihy

Konopí je lék: Dr. Bonni Goldsteinová

Objevte léčivou sílu konopné medicíny a odhalte nejnovější vědecké poznatky, které stojí za jejími pozoruhodnými účinky na lidské zdraví. Konopím se léčí miliony lidí po celém světě. Mnoho lékařů se nicméně zdráhá o konopné medicíně s pacienty hovořit. Je pak obtížné posoudit, zda je právě pro vás či vaše blízké konopná léčba prospěšná. Pomoci vám v tom může právě tato kniha, zejména pokud jste nenašli úlevu v konvenční medicíně. Poslouží vám jako komplexní zdroj vědecky podložených informací.

Práh, 440 stran, 499 Kč

Obal knihy

Natasha Lesterová: Dům na Riviéře

Paříž, 1939: Nacisté si myslí, že Éliane nerozumí německy. Domnívají se, že pro ně pouze katalogizuje umělecká díla a netuší, že kradou národní poklady do svých soukromých sbírek. Jenže to se mýlí. Dívka pečlivě dešifruje jejich poznámky a předává informace odboji. Éliane však rozehrála nebezpečnou hru. Odváží se svěřit svá tajemství muži, kterého kdysi milovala? Nezradí ji znovu? Nemá šanci to s jistotou zjistit… dokud ji večírek v úchvatné vile na Francouzské Riviéře nevystaví zcela nové úrovni nebezpečí.

Metafora, 480 stran,407 Kč

Obal knihy

Pamela Hartová: Skandál v rytmu charlestonu

Londýnská smetánka dvacátých let ve víru tance, lásky a intrik královské rodiny. Píše se rok 1923 a Kit Scottová, mladá Australanka původem z vyšších vrstev, přijíždí do Londýna, aby si splnila sen o hvězdné herecké kariéře. Podaří se jí získat roli v populárním muzikálu, kde se jejím partnerem stává Zeke Gardiner, kanadský herec s podobným snem, a brzy se vrhá po hlavě do života roztančené londýnské divadelní společnosti v čele s Fredem Astairem a jeho brilantní sestrou Adele.

Jota, 384 stran, 398 Kč

Obal knihy

Dalibor Vácha: Smrt na kůru

Příběh nadporučíka Adolfa Opálky, parašutisty, který se podílel na atentátu na Heydricha. Chybou pilota skončil jeho výsadek Out Distance mimo původně vybrané místo, což skupině zkřížilo plány. Zatímco desátník Ivan Kolařík na nezkušenost záhy doplatil, nadporučík Adolf Opálka se coby velitel akce přesouvá protektorátem nehledě na remcání rotného Karla Čurdy. Napětí mezi nimi vytváří kontrapunkt náhledu na okolnosti, jež se dosud ocitaly ve stínu hlavní linie příprav atentátu na protektora Heydricha. Jeho smrt představuje i pro Opálku vyústění morálního rozhodnutí, se kterým voják chtě nechtě počítá, a v bitvě o kostel v Resslově ulici ráno 18. června už se spolubojovníky nemá kam ustoupit. Což neplatí o Čurdovi. Text čtou herci Jan Teplý a Jan Vlasák.

OneHotBook, 12 hodin 24 minut, 379 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám