Hlavní obsah

Nové knihy: Poláčková, Steelová a Kundera

Alkohol je metla lidstva a patří, jak známo, mezi velmi nebezpečné závislosti. Jejich problém popisuje kniha Dýchat pod vodou, ale hlavně také nabízí recept na jejich eliminaci. Důležité také je, jakou má člověk karmu, což se dočteme v publikaci Zákon karmy. Kromě nich obohacuje aktuální nabídku nová detektivka Davida Urbana, návod na cesty po Čechách od západu k východu, ale také svazek esejů slavného spisovatele žijícího ve Francii, Milana Kundery.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Charmaine Wilkerson: Černý dort

Když Eleanor Bennettová zemře, zůstanou po ní dvě děti, Byron a Benny, a bizarní dědictví: černý dort, upečený podle rodinného receptu s dlouhou historií, a hlasová zpráva. Jejím prostřednictvím Eleanor sdílí bouřlivý příběh o tvrdohlavé mladé plavkyni, která utekla z rodného ostrova poté, co čelila podezření z vraždy. Srdceryvné svědectví ale nevysvětlí všechno a záhada pohřešovaného dítěte teď může zpochybnit vše, co Byron a Benny dosud o svém původu věděli.

Metafora. 320 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Richard Rohr: Dýchat pod vodou

V této knize autor ukazuje, že principy Ježíšovy radostné zvěsti jsou obsaženy ve Dvanácti krocích Anonymních alkoholiků – léčebného systému, který mnoha lidem na celém světě pomohl k uzdravení ze závislosti. Hluboký a zkušeností prověřený návod obsažený ve Dvanácti krocích se může zároveň stát cestou k opravdovému osvobození od jakékoli závislosti – jak od té zjevné na alkoholu či drogách, tak od té běžnější, ale mnohem hůř viditelné závislosti na našich představách a naší sebelásce. V základě každé závislosti není totiž nic jiného než to, co křesťanství nazývá oním dnes poněkud vyprázdněným pojmem „hřích“.

Vyšehrad, 120 stran, 249 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

David Michie: Zákon karmy

Veškerá pravda prochází třemi stadii. V prvním je terčem posměchu, ve druhém se setkává s prudkým odporem, a nakonec je přijata jako naprostá samozřejmost. Proč tak málo věříme v karmu? Protože nepůsobí okamžitě. Co kdyby se ale následky činů a myšlenek dostavovaly ihned? Jednoho rána se lidé probudí a zjistí, že se působení karmy značně urychlilo. Nyní je vše dobré do několika minut odměněno, například nečekaným zbohatnutím, a naopak a podvody záhy přivolávají pohromu. Jedni chápou více a více, druzí se zatvrzují. Do té doby neznámý buddhistický mnich láma Taši se stane žádaným hostem televizních pořadů a je vyhledáván pro moudré rady.

Metafora, 499 stran, 432 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

David Urban: Déja vu

V polorozpadlém domě na okraji města se uprostřed tuhé zimy najde tělo bezdomovce v pokročilém stadiu rozkladu. Místo činu vypadá jako z hororu a poručík Eda Braun se nedokáže ubránit pocitu, že podobnou scénu už viděl. Je to jako déja vu. Jak se s kolegyní Dianou Černou ponořují do vyšetřování, zjišťují, že to nebyla jen domněnka – v domě už opravdu někdo zemřel. Jedná se o náhodu, nebo zlý úmysl? Případy zůstávají zahalené tajemstvím stejně jako starý dům. Kriminalisté však musí spleť otázek rozklíčovat včas, protože pokud jde skutečně o dílo vraha, brzy by mohl přijít k újmě další nevinný člověk.

Kalibr, 272 stran, 329 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Lenka Poláčková: Co zpívá sojka

O adventu roku 883 se na dvoře knížete Svatopluka hoduje. Hostem je i Bořivoj, vůdce Čechů, a všechna ta sláva má jediný cíl: přesvědčit ho, aby změnil víru a přijal křest z rukou arcibiskupa Metoděje. Proto také mezi stoly obchází pohádkář Sojka a na přání knížete servíruje hostům příběhy. Jenže není všechno tak, jak se na první pohled zdá. Morava, navzdory své moci, není zemí klidnou a ani Sojka není tím, kým se zdá být. Historický román z doby Velkomoravské říše, jehož hrdiny jsou nejen velmožové a biskupové, ale především zpívající Sojka, její putování zemí, její vyprávění a hledání lásky.

Ikar, 296 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Mark Greaney: Neřízená střela

Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm doslova legendy. Je to samotář bez rodiny, přátel i domova. Přijímá pouze zakázky na likvidaci zločinců. Pohybuje se jako stín, splní i nemožné a pak zase zmizí. Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry věřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedinému člověku na světě, kterému může věřit – jenže dorazí pozdě. Jeho přítel zemřel.

Kalibr, 432 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Angela Marsonsová: Smrtící volání

V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v nedaleké opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto precizně provedenou vraždou vězí, naleznou v místním parku další oběť, která zemřela stejným způsobem. A které někdo unesl šestileté dítě. Brzy nato přistane na Kimině stole dopis s výzvou: Musíte mě zastavit, než ublížím někomu dalšímu. Nechci nikoho zabít, ale nemám na vybranou…

Kalibr, 334 stran, 459 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Danielle Steelová: Dětská hra

Kate Morganová, seniorní partnerka prestižní newyorské advokátní kanceláře, nemůže být na své tři dospělé děti pyšnější. Tamara, Anthony a Claire navštěvovali skvělé školy, zvolili si úžasné profesní dráhy a jejich otec by na ně jistě byl hrdý. Kate, která je po smrti manžela už léta svobodnou matkou, má svou rodinu, kariéru, a dokonce i své vlastní emoce pevně na uzdě a nikdy si nepoložila otázku, jestli své děti skutečně zná… Nebo zda jsou naděje, které do nich vkládá, ty správné a zda si je přejí. Teď se to má dozvědět.

Ikar, 272 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Milan Kundera: Unesený Západ

Osmý svazek esejů Milana Kundery obsahuje dva texty: Nesamozřejmost národa, projev Milana Kundery na sjezdu Svazu československých spisovatelů v roce 1967, a francouzsky psaný esej Unesený Západ (1983) v překladu Anny Kareninové. Text na záložku napsal Jiří Brabec. Na vstupní projev Milana Kundery na sjezdu spisovatelů v roce 1967, obsažený v této knížce pod názvem Nesamozřejmost národa, reagovala komunistická strana obviněním, že vytvořil „politickou a filozofickou platformu“ opozice. Kundera však nemířil jen do prostoru tehdejší politiky. Problém nesamozřejmosti, tj. i ohroženosti kultury národa nastolil jako problém evropský.

Atlantis, 70 stran, 165 Kč

Foto: Atlantis

Obal knihy

Jan Hocek: Centrální stezka-Napříč Českem od západu k východu

Dálkové trasy se v Česku těší stále větší oblibě a již dávno neplatí, že za nimi musíte cestovat do zahraničí. Naši zemi křižuje od severu k jihu, od západu k východu několik tisíc kilometrů dálkových tras Via Czechia, na které každoročně vyráží stále vyšší počet nadšených dobrodruhů. Centrální stezka vás opět povede od nejzápadnějšího bodu ČR k tomu nejvýchodnějšímu, tentokrát ale pomyslným středem Čech a Moravy. Nezáleží, jestli chcete poznat jen některou z etap, projít všechny postupně, nebo se vydat na několikaměsíční pouť.

Universum, 264 stran, 499 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám