Hlavní obsah

Nové knihy: Pick-Goslarová, Mareš a Zikmund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidi přitahuje odvrácená strana dobra od nepaměti. V této nabídce knih si ji čtenáři do sytosti užijí. Jaroslav V. Mareš rozkrývá tucet neobjasněných kriminálních případů, Hannah Pick-Goslarová se zase vrací k temnému období druhé světové války a osudu Anny Frankové, zatímco Radkin Honzák ve své publikaci radí, jako zvládnout strach v nás, aby nás zcela neochromil. A monografie Bican proti Čepičkovi popisuje těžké osudy Josefa Bicana za komunistické totality. Fenomenálního fotbalového hráče, jehož osudy jsou spojeny hlavně s rapidem Vídeň a Slavií Praha, který je s považovaný za nejlepšího střelce světa.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jessa Maxwell: Zlatá vařečka

Pro šest amatérských pekařů a pekařek je účast v soutěži Týden pečení splněným snem a jsou připraveni udělat naprosto vše pro to, aby vyhráli.

Pro slavnou moderátorku Betsy Martinovou však znamená toto klání ještě mnohem víc. Panství Grafton, kde se koná, je totiž domovem a dědictvím její rodiny – a Týden pečení je jejím životním dílem. Obojí proto musí být i nadále úspěšné. Ovšem jakmile soutěž odstartuje, začnou se dít podezřelé věci.

Kalibr, 336 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Colleen Hooverová: Námi to začíná

Lily se po rozvodu snaží vycházet s bývalým manželem Rylem co nejlíp, aby se oba mohli podílet na výchově téměř roční dcerky Emerson. Poté, co se na ulici náhodou setká s Atlasem a nechá se od něj pozvat na rande, se věci začínají komplikovat. Atlas Corrigan je jediný muž, kterého Ryle v blízkosti své bývalé ženy a dcery bude vždycky nesnášet. A Lily si až moc dobře uvědomuje, že ačkoli už nejsou manželé, bude Ryle součástí jejich životů už napořád.

Ikar, 304 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Kate Mortonová: Návrat domů

Je Štědrý večer roku 1959. Na pozemku velkolepého sídla v městečku Tambilla je objeveno několik bezvládných těl. Když je přivolána policie, poklidné místo se rázem stává dějištěm vyšetřování nejzáhadnější vraždy v dějinách Jižní Austrálie. O mnoho let později v Londýně pátrá novinářka Jess po příběhu, který by vydal na reportáž. Potřebuje ho jako sůl – je nezaměstnaná a sotva vychází s penězi. Když ale dostane zprávu, že její milovaná babička Nora leží zraněná v nemocnici, odsune práci stranou a vrací se do Sydney.

Kalibr, 512 stran, 599 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Jaroslav V. Mareš: Největší záhady zločinu

Tucet neobjasněných případů naší kriminalistiky a nové informace vedoucí k vyřešení. Badatel a reportér Jaroslav V. Mareš se pustil do troufalého počinu a pokusil se rozkrýt proslulé případy, které v minulosti otřásly naší společností.

Kniha tematicky volně navazuje na autorův bestseller Největší záhady kriminalistiky a přináší dosud neznámé podrobnosti, odhalující mezery ve vyšetřování a směr k nedopadenému pachateli.

Universum, 352 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

John Boyne: Před sebou neutečeš

Jednadevadesátiletá Gretel Fernsbyová dlouhá léta žije v jednom z pěti bytů v honosném domě v srdci Londýna. Vede pohodlný, klidný život, navzdory svojí temné a znepokojivé minulosti. Nikdy nemluví o tom, jak po válce utekla z Německa. Nemluví o poválečných letech, která strávila s matkou ve Francii. A především nemluví o svém otci, veliteli jednoho z děsivě proslulých nacistických koncentračních táborů. A potom se do bytu v přízemí přistěhuje mladá rodina. Gretel se chtě nechtě spřátelí s malým chlapcem Henrym, ačkoli v ní jeho přítomnost jitří vzpomínky, které by nejraději navždy zapudila.

Slovart, 368 stran, 369 Kč

Foto: Slovart

Obal knihy

Guenther Steiner: Přežít a závodit. Jeden rok šéfa stáje F1

Guenther Steiner je jedna z nejvýraznějších postav motoristického sportu. Miliony diváků jej znají jako úřadujícího šéfa stáje Haas z dokumentárního seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství. V napínavém záznamu celé sezony 2022 zavádí Steiner čtenáře do zákulisí formule 1 a umožňuje jim nahlédnout doslova „pod kapotu“. Je to vůbec poprvé, kdy některá stáj F1 dovolila svému aktivnímu šéfovi, aby nezakrytě informoval o zvratech, najímání i vyhazování závodníků, o financích, přípravách na sezonu, konstruování, prezentaci a testování vozu a samozřejmě o kalendáři závodů.

Slovart, 264, 399 Kč

Foto: Slovart

Obal knihy

Walter Isaacson: Elon Musk

Knihu napsal Walter Issacson. Autor biografie Steva Jobse a dalších titulů, které svého času ovládly svět. Bývalý šéfredaktor časopisu Time a generální ředitel televize CNN Muska pozorně sledoval dva roky. Účastnil se jeho schůzek, procházel se s ním po továrnách, natočil hodiny a hodiny rozhovorů s ním, jeho příbuznými, přáteli, spolupracovníky i protivníky. Výsledkem je originální a informacemi nabité vyprávění plné příběhů o neskutečných úspěších a zmatcích, které se snaží odpovědět na jednu zásadní otázku: Jsou démoni, kteří Muska pronásledují, zároveň i hnací silou za všemi jeho inovacemi a pokroky?

Práh, 704 stran, 699 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Hannah Pick-Goslarová: Moje kamarádka Anne Franková

V roce 1933 pětiletá Hannah uprchla se svou rodinou z nacistického Německa do Amsterodamu, kde brzy navázala přátelství se sobě podobnou dívkou: předčasně vyspělou, otevřenou a veselou holčičkou jménem Anne Franková. Na několik nádherných let se z nich staly nerozlučné kamarádky, které si užívaly bezstarostné dětské hry, radosti a vzájemné návštěvy ve své čtvrti Rivierenbuurt.

V hrozivých podmínkách, obklopena smrtí, se Hannah dozvěděla o své kamarádce překvapivé informace. V zoufalé snaze zachránit Anne, která byla slabá a bojovala o přežití, riskovala Hannah svůj život.

Práh, 360 stran, 399 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Radkin Honzák: Strach a úzkost a jak na ně

„Každý má svůj strach…“ Tahle věta z Kiplingovy Knihy džunglí je klíčem ke všem emočním problémům z okruhu strachu a úzkosti. Z evolučního hlediska jsou strach a úzkost velmi prospěšné, protože přicházejí ve chvílích ohrožení a díky nim je lidský mozek neustále připraven čelit nebezpečí. Problém nastává, když se tyto pocity objevují v důsledku nepřiměřeně malých podnětů, nebo dokonce přicházejí samy od sebe. Je to i váš případ? Chcete se dozvědět, jak si strach a úzkost nepřipustit k tělu a vybudovat si s nimi zdravý vztah? S renomovaným psychiatrem Radkinem Honzákem poznáte téma strachu z různých úhlů.

Vyšehrad, 112 stran, 269 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Zdeněk Zikmund: Bican proti Čepičkovi

Objevná, výpravná a v naší literatuře výjimečná monografie rozebírá hru v područí studené války v období let 1948 až 1956 a přibližuje osudy fotbalistů v soukolí politických procesů, represí a perzekucí. Autor zpřístupňuje neznámá fakta z vyšetřovacích spisů, soudních přelíčení a kádrových posudků hráčů, trenérů a činovníků obviňovaných z vlastizrady, špionáže či spolupráce s cizími rozvědkami.

Prostor, 608 stran, 997 Kč

Foto: Prostor

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám