Hlavní obsah

Nové knihy: Peacocková, Surmanová a Javůrek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návod, jak vyrovnat svou hormonální hladinu, zlepšit spánek a co udělat pro celkově spokojenější a udržitelnější život, nejdeme v publikaci slavné nutriční specialistky Peacockové. Nebo můžeme věřit metodě z knihy Chovejte se jako malý princ, která nabízí recept na vytvoření osobního kouče z literární postavy malého prince. Kromě těchto návodů čeká v aktuální nabídce detektivní román, ve kterém hledá investigativní novinář svého zmizelého kamaráda, básnická sbírka španělské autorky, ale i audiokniha Paní Dallowayová od britské autorky Virginie Woolfové.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Kolektiv autorů: Povídky, které pomáhají

Vychází netradiční sbírka povídek, která čtenáře nejen potěší a pobaví, ale také pomůže dobré věci. Do tohoto dobročinného sborníku přispěli nejen renomovaní literáti, ale i mnozí další autoři, mimo jiné hudebník či politik a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže, vyhlášené na Databázi knih (Michaela Klevisová, Petra Soukupová, Michal Viewegh, Markéta Lukášková, Barbara Nesvadbová, Miloš Čermák, Sára Saudková, Václav Láska, Kuba Ryba, Iva Pekárková, Simona Michálková, Jana Pavloušková, Markéta Rejzková). Díky nim všem vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných stylů a žánrů, který spojuje jedno jediné, touha pomáhat.

Listen v edici Česká povídka, 248 stran, 329 Kč

Foto: Listen v edici Česká povídka

Obal knihy

Hanya Yanagiharová: Malý život

Když se čtyři spolužáci z malé vysoké školy v Massachusetts přestěhují do New Yorku, aby se pokusili prorazit, jsou bez peněz, ztracení a kupředu je pohání jen jejich přátelství a ctižádost. Malý život je příběh o sexuální orientaci, zneužívání a sebepoškozování, o lásce a obětavosti, krutosti a neschopnosti bojovat s osudem. Strhující, syrová a surová kniha o lásce a přátelství v jednadvacátém století, která se pouští na některá z nejtemnějších míst, kam se román kdy odvážil, a přesto, navzdory veškeré pravděpodobnosti, z nich proráží ke světlu.

Odeon, 640 stran, 699 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Kateřina Surmanová: Šepot z lesa

Před dvaceti lety v hlubokých lesích Orlických hor beze stopy zmizel jeho nejlepší kamarád. Teď se investigativní novinář Petr vrací do rodné vesnice, aby se vyrovnal s rozvodem a dal dohromady dům, který zdědil po matce.

Z hlubin minulosti se vynořují nejen staří známí, ale i děsivé vzpomínky. Navíc zjistí, že kamarád nebyl ani zdaleka jediným, kdo se v okolí ztratil.

Kalibr, 472 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Marc Klein: Někde mezi

Sedmnáctiletá Tessa Jacobsová prožila většinu dětství v pěstounských rodinách. Nevěří proto, že si zaslouží lásku – ani od své adoptivní rodiny, natož od kohokoli jiného. Všechno se ale změní, když pozná Skylara, studenta ze sousedního města. Jejich počáteční zamilovanost rychle přeroste v ten druh lásky, který vídáme jen ve filmech, a Tessa začne věřit, že by si lásku přece jen mohla zasloužit. Dokud nedojde k tragédii. Tessa se probudí sama v nemocničním pokoji, aniž by si pamatovala, jak se tam dostala. Pak se dozví děsivou zprávu: Skylar je mrtvý. Nyní i jako celovečerní film z produkce Netflixu s Joey King v hlavní roli.

Yoli, 280 stran, 299 stran

Foto: Yoli

Obal knihy

Gabriela Peacocková: Úžasnější za dva týdny

Známá nutriční specialistka českého původu žije v současné době trvale ve Velké Británii a mezi její klienty patří celá řada známých osobností, včetně členů britské královské rodiny. Nyní přichází s knihou, která umožní cítit se skvěle každému z nás bez ohledu na to, jak hektickým stylem života žijeme. Všechny rady a doporučení jsou jednoduché, jasné a zvládne je dodržovat úplně každý. Součástí knihy jsou dva 14denní plány, založené na přerušovaném půstu, a také 40 receptů. Kromě toho se dozvíte, jak vyrovnat svou hormonální hladinu, zlepšit spánek a co udělat pro celkově spokojenější a udržitelnější život. Není třeba být perfektní, hlavní je začít!

Esence, 208 stran, 399 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Virginie Grimaldiová: Tátovo indiánské léto

Juliane je devětatřicet, má sedmiletého syna, spořádaný život a nemá ráda překvapení. Její táta Jean je odjakživa nespoutaný živel a miluje všechno spontánní a nečekané. Takže když v jeho domě dojde k požáru a on se musí přistěhovat ke své dceři, o zábavu je postaráno. Jean byl vždycky jiný než ostatní otcové, doslova magnet na neuvěřitelné příhody, ale tentokrát se zdá všechno nějak mnohem intenzivnější. Domem se rozléhá divoký bigbít, na zahradě se má stavět indiánské týpí, dochází k šarvátkám se sousedem, poštou pravidelně přichází spousta nesmyslných produktů nakoupených v teleshoppingu a Jean věčně něco ztrácí a zapomíná. Juliane si zprvu myslí, že otcova podivínská nátura se věkem prohlubuje, brzy si ale musí přiznat, že s ním zkrátka něco není v pořádku.

Metafora, 304 stran, 379 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Jan Štifter: Paví hody

Velké dějiny hýbou nebývalou silou i malými městečky – Horní Jelení je toho důkazem. Podivná sešlost, na které se místní obyvatelé oddávají pavím hodům, oživuje dávné démony, rodinná tajemství a především touhy, bez nichž by svět utonul v nehybnosti. Jak žít a přežít, když kolem bouří historie? Dramatické osudy první poloviny 20. století vás zavedou do jelenské divočiny, do krásné vily po Němcích v Trutnově i do luxusního hotelu ve válkou zmítaném Trenčíně.

Vyšehrad, 320 stran, 449 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Isabel Bonová: Mokré suché listí

Básnická sbírka španělské autorky se vyznačuje lehkostí a jemností použitých jazykových i stylistických prostředků. Příběh této básnické sbírky začal v roce 2009. Isabel pobývala v domě své tchyně, o niž se starala a pomáhala jí v domácnosti. Každé ráno zametala terasu. Jednoho dne si všimla, že suché listí, které opadalo ze stromů, je mokré, protože přes noc pršelo. Zdálo se jí, jako by odlesky kapek vody navracely těm listům alespoň trochu života.

Vyšehrad, 80 stran, 269 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Štěpán Javůrek: Sudetský dům

Je léto 1945, krátce po válce. Mnohé české rodiny míří do Sudet, aby zde zabraly domy po odcházejících Němcích. Jiří a Marie Smolíkovi, společně se synem Františkem, dorazí s celým svým skromným majetkem do podhorské vsi Glasendorf. Tady úřaduje krutý a cynický národní správce a člen rudé gardy Vojtěch Tomeček. Svým žoviálním a podlézavým způsobem nabízí rodině krásný sudetský dům. Dům Smolíkovy okamžitě nadchne, má jen jeden nedostatek. Dosud v něm žije původní německá rodina, která čeká na odsun. Všichni se tak musejí načas naučit žít ve společné domácnosti. Jedni, kteří jsou zde novými pány, ale musejí trpět staré obyvatele domu. A druzí, kteří zde žili celý život, ale teď jsou tu vlastně cizí. A v pozadí toho všeho se objevují staré křivdy a rány, které způsobila válka…

Moba, 348 stran, 285 Kč

Foto: Moba

Obal knihy

Stéphane Garnier: Chovejte se jako malý princ

Legendární příběh pro děti i dospělé Malý princ je jednou z nejinspirativnějších knih všech dob. Nehledět na to, co si myslí ostatní, přijmout, že nás mnozí nechápou, najít si čas doopravdy žít, naučit se milovat a zůstat skromný… Na každé stránce této knihy se skrývají rady malého prince.

Nenechejte se spoutat omezeními světa dospělých, osvojte si hlavní principy tohoto malého hrdiny pro každou dobu. Když se projevíte takoví, jací jste, uvidíte, že váš život bude méně hektický, a vy se budete cítit mnohem svobodnější. Udělejte z malého prince svého vysněného kouče a bude se vám ve světě, který nás často přesahuje a vyčerpává, žít lépe.

Jota, 191 stran, 348 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Pavel Hewlit: Vyvolení stát se popelem

Příběh s netradičním vypravěčem popisuje rodinný život vážené rodiny a její společenský pád zaviněný změnou politického systému a posléze i nacistickou propagandou pokračující dále ve vypuknutém válečném šílenství.

Sám vypravěč netuší, že svým životem protkaným setkáními s různými, válkou se měnícími charaktery a svými myšlenkami, popisovanými až básnickým jazykem, odpovídá na základní otázky lidství. Zdali se dá zlo porazit, a pokud ano, za jakou cenu? Nebo jestli není zlo věčné a boj s ním je pouze otázkou cti a výdrže, bez možnosti jej porazit?

Jota, 208 stran, 348 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Virginie Woolfová: Paní Dallowayová

Nejznámější dílo britské autorky vznikalo v letech 1922 až 1924. Původně se mělo jmenovat Hodiny, protože údery zvonu Big Ben prostupují celou knihou jako uvědomění si neodvolatelně uplývajícího času, pomíjivost dění. Dalším významným vnějším detailem příběhu jsou květiny, kterými autorka dokresluje povahové rysy postav. Vyprávění o jednom dni hlavní hrdinky, chystající se uspořádat večírek, paralelně doprovázejí popisy pocitů jejích přátel a známých, zároveň s pozorováním pohybu všech zúčastněných po Londýně, záznam detailů světla, změn přírody, zvuků města. Slavný román v podobě audioknihy vychází 26. srpna 2022 u příležitosti 140. výročí narození autorky. Text čte herečka Marie Štípková.

Supraphon, 9 hodin, 316 Kč

Foto: Supraphon

Obal audioknihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám