Hlavní obsah

Nové knihy: Knightová, Kangová a Šťastná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vymanit se ze zavedených stereotypů tradiční společnosti, to není jen tak. Zvláště když jde o ženu z Jižní Koreje. Stejně tak není snadné být úspěšnou advokátkou, která má úspěšně hájit při rozvodu manželku slavného moderátora. Obě knihy najdeme v aktuální nabídce posledního týdne. Kromě nich na nás čeká ještě příběh sestry slavného tanečníka Freda Astaira Adele, detektivka s veteránem z vietnamské války v hlavní roli, a nakonec ještě exkluzivní vydání knihy křesťanských a katolických modliteb.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Han Kang: Vegetariánka

Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti její náhlé vegetariánství, a zejména neoblomný postoj, s jakým se vzepře svému muži i rodině, představuje pro její okolí ohromný šok.

Dosud žila v úloze obyčejné ženušky, přesně podle přetrvávajících konzervativních představ v ekonomicky rychle se rozvíjející, nicméně společensky v určitých směrech stále velmi zkostnatělé Jižní Koreji.

Odeon, 208 stran, 399 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Oliver Pötzsch: Hrobník a dívka

Vídeň roku 1894, inspektor Leopold von Herzfeldt vyšetřuje kuriózní případ. V uměleckohistorickém muzeu byla nalezena mrtvola slavného profesora – nabalzamovaná přesně podle staroegyptských klasických postupů.

Stal se profesor obětí starověké kletby? Inspektor nevěří na nadpřirozené jevy. Naopak věří, že se profesor stal obětí vraždy. A nejen on! Ve vídeňských ulicích se totiž objevují strašlivě zohavené mrtvoly mladých mužů…

Kalibr, 384 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Jack Carr: Divoký syn

Hluboko v sibiřské divočině je na útěku žena. Pronásleduje ji muž, jenž skrývá tajemství a také ji chce zabít. Je to bývalý důstojník CIA a zrádce, který našel útočiště u ruské mafie. Ta se chce postarat o to, aby pod drnem skončil i bývalý člen SEAL James Reece, jenž se na druhém konci světa právě zotavuje po operaci mozku. A s pomocí investigativní novinářky Katie Buranekové a svého dlouholetého přítele a člena týmu SEAL Raifa Hastingse dává pomalu dohromady svůj život, aniž by tušil, že po něm jde mafie.

Kalibr, 392 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Boo Walker: Španělský úsvit

Baxter Shaw se až příliš brzy stane vdovcem. Aby se mohl naplno věnovat své dceři Mie, opustí slibnou hudební kariéru. Vyrovnat se se smrtí mámy a manželky není vůbec snadné. Baxter tápe a neví, jak čelit minulosti, zatímco Mia začíná mít stále větší problémy se sebeovládáním.

Nečekané zjištění však zavede otce i s dcerou do Španělska. Rustikální vily, olivové háje, romantické východy slunce.

Ikar, 400 stran, 499 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Dagmar Užkonečně Šťastná: Za vším hledej muže

Monika žije poklidný život vyhlášené, úspěšné právničky, která ze všeho nejvíc nerada prohrává. S kamarádkou Jarmilou a kolegou Břéťou vlastní renomovanou advokátní kancelář, která se z velké části specializuje na rozvody.

Jednoho dne se v jejich kanceláři objeví manželka velmi slavného a populárního moderátora a chce se rozvést. Moderátor Marek Vágner je známý svými románky s výrazně mladšími ženami. A jak už to v životě někdy bývá, pohár trpělivosti podváděných manželek občas přeteče. Paní Vágnerové došla trpělivost s jeho ustavičnými mediálně propíranými nevěrami a Monika se stává její advokátkou.

Ikar, 224 stran, 329 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Laura Taylor Namey: Průvodce kubánské dívky čajem a budoucností

Lila nechtěla trávit léto v Anglii. Plánovala po babičce převzít pekárnu v Miami, přestěhovat se ke kamarádce a trávit čas se svým přítelem.

Jenže po maturitě se všechno včetně Lily samotné rozpadne. Její rodina rozhodne, že Lila potřebuje získat odstup. Pošle ji proto na tři měsíce k příbuzným do Anglie. Tam ale pořád jenom prší a Lila se musí potýkat s protivnou pekařkou a nudou v maloměstě, kterému chybí miamský šmrnc. Celý výlet připomíná spíš noční můru než prázdniny, dokud nepotká Oriona.

Yoli, 312 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

John Hart: Zavržený

Veterán z vietnamské války Jason se po několikaletém vězení vrací do rodného města, ale kvůli jeho násilnické minulosti s ním nikdo nechce mít nic společného. Jason stojí o jediné – obnovit vztahy s mladším bratrem Gibbym. Nedlouho po Jasonově návratu se najde zavražděná žena a podezření padne právě na něho, ale když je unesena další žena, začne policie podezírat i Gibbyho. Gibby se rozhodne prokázat Jasonovu nevinu, a přitom se musí nejen vyhýbat policii, ale i proniknout do Jasonova skrytého života.

Vyšehrad, 392 stran, 449 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Eliza Knight: V hlavní roli Adele Astairová

Fred Astaire je jeden z nejslavnějších tanečníků 20. století, jenž spolu se svou partnerkou Ginger Rogers dobyl jeviště a kina po celé Americe. Málo se však ví, že proslulé duo Ginger a Fred mělo svého předchůdce: první taneční partnerkou slavného Freda byla jeho starší sestra Adele. Sourozenci Astairovi (původním jménem Austerlitzovi, rodina si po příchodu do Ameriky změnila jméno) byli dětskou senzací již na počátku století a kritikové tehdy dokonce považovali o tři roky starší Adele za tu talentovanější a zářivější polovinu sourozeneckého dua.

Jejich světový úspěch se zrodil v den, kdy společně nastoupili premiérovou cestu do Evropy, jež jim od základů změnila život.

Metafora, 368 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Modlitebník

V nakladatelství Rosier vychází exkluzivně zpracovaná sbírka křesťanských a katolických modliteb, které se mezi lidmi šířily po staletí. Knihu doprovodil ilustracemi výtvarník Martin Augustín, a to v unikátním provedení speciální zlaté ražby. Jde o zcela originální výrobní proces, který u nás nebyl dosud nikdy realizován. Kniha modliteb je již nyní k dostání v exkluzivní limitované edici 150 výtisků, vázaných v bílé kůži a doplněných navíc i zlatým medailonkem s křížkem podle grafického návrhu Martina Augustína. Lze si i vybrat číslo objednané knihy (od 1 do 150).

Rosier, 168 stran, 7 350 Kč

Foto: Rosier

Obal knihy

Josef Pavel Kreperát: Křišťál a ostatní křemeny v léčitelství

Téměř všudypřítomný kámen má mnoho podob – dle tvaru i barvy mu pak přisuzujeme rozličné léčivé a ezoterické účinky. Zvláštní pozornost autor věnuje nejčastějšímu z křemenů, kamenu bílého světla – křišťálu. v Knize se dozvíte vše o nejrůznějších léčebných použitích, způsobech očisty i jak pracovat se siderickým kyvadélkem nebo křišťálovou koulí. Dočtete se, které kameny pomáhají při zdravotních problémech a jakou roli mají v oblasti psychické a spirituální. To vše je doplněno základními informacemi o mineralogických vlastnostech a nalezištích u nás i v zahraničí.

Granit, 144 stran, 299 Kč

Foto: Granit

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám