Hlavní obsah

Nové knihy: Hrůza, Zounar a Steelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Hrůza patří mezi nejoblíbenější interprety naší populární hudby. Proto bude jeho literární životní příběh jistě zajímavý. Dále najdeme v nabídce publikaci, ve které herec Martin Zounar, společně s výživovou poradkyní, řeší problém hubnutí. Dále se můžeme těšit třeba na knihy o počátcích Hollywoodu, o ženách, které se postavily mafii, nebo o tom, jak to dnes vypadá na válkou zmítané Ukrajině.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Danielle Steellová: Temná strana

Do bezstarostného dětství Zoe Morganové a její sestry Rose zasáhne zákeřná nemoc. Teprve tříleté Rose je diagnostikována leukemie. Zoe jen smutně přihlíží posledním dnům své milované sestry, pro kterou se rodiče snaží udělat vše, co je v jejich silách. Nemoc nejmladší dcery je však nakonec rozdělí…

Zoe dospěje v silnou a nezávislou ženu, která poháněna bolestnými vzpomínkami usiluje o co nejlepší výsledky.

Ikar, 288 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Michal Hrůza, Petr Vydra: Nebudu ti lhát

Michal Hrůza se rozhodl svěřit se fanouškům se svým životem v knize s příznačným názvem Nebudu ti lhát. Jedná se o verš z jeho hitu Budu ti vyprávět, jehož název by mohl být mottem celé knížky, protože příběh svého života svému kamarádovi Petru Vydrovi, který na sebe vzal roli zpovědníka, poctivě odvyprávěl. Knihu doprovázejí unikátní fotky z Michalova rodinného archivu či jeho diskografie.

Universum, 176 stran, 299 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Martin Zounar, Alexandra Rohlíková: Jíst, či nejíst?

Když se potká herec, který hubne před očima veřejnosti, s výživovou poradkyní a trenérkou, která taky ráda vaří a jí, je z toho dlouhé povídání.

Tak se oba společně rozhodli, že ty řeči prostě zaznamenají. Povídali si spolu o jídle a o cvičení, které je oba baví. Povídali si i o divadle a kumštu a taky o netradiční pracovní době, která herce žene po večerech na jeviště v době, kdy většina ostatních lidí už dávno odpočívá. Co tedy stojí za hubnutím Martina Zounara? Nějaká zázračná dieta? Hladovění a nekonečné hodiny sportu?

Esence, 128 stran, 299 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Kate O´Harová: Údolí iluzí

Kalifornie, začátek 20. století. Ospalé, zaprášené hnízdo ve vrchovině u Los Angeles je v roce 1911 objeveno jako ideální místo pro produkci levných němých filmů. Název tohoto malého místa je Hollywood. Jako jeden z prvních průkopníků má správný podnikatelský čich Frank Maynard. Ten rychle vystoupá v ještě mladém světě kinematografie na šéfa studia. Ale stojí mu úspěch skutečně za to, aby obětoval osobní štěstí a svou lásku? Druhá část Caldwellovy rodinné ságy, jež vypráví o počátcích Kalifornie od San Franciska až po Hollywood, o osudu bohaté rejdařské rodiny, zrodu éry němého filmu, a především o jedné velké lásce.

Ikar, 376 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Alex Perry: Dobré matky

Skutečný příběh žen, které se postavily nejmocnější mafii světa

'Ndrangheta, nejmocnější mafiánská organizace na světě, vznikla před více než stoletím v Kalábrii. Stojí na loajalitě, mlčenlivosti a rodinných poutech. Manželky musí poslouchat, dcery počítat s tím, že budou provdány už jako náctileté, jen aby zpečetily klanová pouta a porodily další členy mafie. Když se některá žena vzepře, čeká ji smrt. Není divu, že když se Lea Garofalo rozhodne vypovídat proti svému manželovi, jednoho dne prostě „zmizí.“ Vyšetřování se ujme prokurátorka Alessandra Cerreti, která záhy pochopí, že mizogynie, která v 'Ndranghetě vládne, je její největší slabinou. Prokurátorka přesvědčí další dvě mafiánské matky, které se rozhodnou svědčit, a společně tak mafii pokořit.

Slovart, 336 stran, 369 Kč

Foto: Slovart

Obal knihy

Kolektiv autorů: Chleba z minového pole. Reportáže z Ukrajiny

V pět hodin ráno 24. února 2022 se v ukrajinských městech rozezněly sirény. Ruská vojska napadla zemi po souši, ze vzduchu a z moře. Lidé začali stavět zátarasy, plést maskovací sítě a plnit zápalné láhve. Když prezident dostal nabídku evakuace, prohlásil, že potřebuje munici, ne odvoz. Ukrajinci už během prvních dnů války překvapili svět svou statečností.

Přední čeští a slovenští reportéři a reportérky, a také několik ukrajinských novinářek, přinášejí živá svědectví z míst, kam vtrhla válka. Přibližují osudy lidí, které potkali, a dělí se o své vlastní zkušenosti z válečného Kyjeva, Charkova, Mykolajivu, Oděsy a dalších měst.

Slovart, 184 stran, 369 Kč

Foto: Slovart

Obal knihy

Petr K. Procházka: Stará škola

Děj fantaskního románu, který se odehrává na přelomu 40. a 50. let 19. století, a ve druhé polovině 60. let století minulého, se točí kolem jediné otázky. Která z původně zvažovaných balad Kytice v prvním vydání chybí a proč? Zatímco ve vědecké práci doktora Kakose, jenž se zabývá ohlasem paranormálních jevů v Erbenově díle, se vrší otazníky, jeho syn Filip má přízemnější starosti. Přepracovaný tatínek je věčně v práci, kde se o něj podezřele zajímá atraktivní kolegyně. Rodiče se po přestěhování do nového bytu hádají a Filipa místo k babičce, na kterou je zvyklý, teď najednou strčí do školky! Proč jen ho kamarádi varují, aby se do první třídy za žádnou cenu nenechal zapsat do Staré školy?

Slovart, 503 stran, 399 Kč

Foto: Slovart

Obal knihy

Grant Golliher: Moudrost koní

Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní.

Zaříkávání koní není magie. Jde jen o rozvíjení dobrovolného partnerství založeného na vzájemné důvěře a respektu. Jde o přístup, jehož osvojení bude k užitku každému, kdo chce lépe porozumět lidem a lidství, překonat trauma, zažívat plnohodnotnější vztahy a uvolnit nevyužitý potenciál svého života. Nejde o žádná kouzla. Stačí myslet jako kůň.

Jota, 263 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Kerri Maherová: Američanka v Paříži

Knihkupectví Shakespeare & Co. v Paříži je více než knihkupectví a knihovna. Většina z prominentních spisovatelů ztracené generace, jako jsou Ernest Hemingway, Ezra Pound nebo Gertrude Steinová, je považují za druhý domov. Právě tady se uzavírají jedna z nejdůležitějších literárních přátelství 20. století – včetně toho, které se zrodí mezi irským spisovatelem Jamesem Joycem a majitelkou knihkupectví Sylvií Beachovou. Když je zakázána Joyceova kontroverzní kniha Odysseus, Sylvia na sebe vezme obrovské riziko a vydá ji právě pod záštitou Shakespeare & Co.

Metafora, 376, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Malcolm Stern: Stínejte své draky soucitně

Klíčové poznatky a praktická cvičení od renomovaného terapeuta Malcolma Sterna vycházející z jeho třicetileté intenzivní skupinové praxe a bolestivé zkušenosti rodiče, který přišel o svého potomka.

V knize autor přehledně ukazuje, že i v té nejhorší tragédii lze nalézt smysl. Pokud si vytvoříme soubor návyků a vyčleníme jim ve svém životě důležité místo, můžeme nalézt vášeň, účel a smysluplné štěstí i v těch nejtemnějších okamžicích a zjistit, že se v nich skrývá pomyslné bohatství.

Práh, 240 stran, 268 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Související články

David Jan Žák: Mým mentorem byl Foglar

Ve stejné době, kdy se na Voyo objevila nová minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje, kterou natočil režisér David Ondříček na základě románu spisovatele...

Výběr článků

Načítám