Hlavní obsah

Britská spisovatelka ztratila laptop s novou knihou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Jde o skutečnou noční můru každého spisovatele – ztratit rozpracovaný nebo hotový rukopis nové knihy. A přesně to se stalo britské spisovatelce detektivních románů Ann Cleevesové, která během sněhové bouře na Shetlandských ostrovech ztratila laptop se svou rozepsanou knihou, informoval zpravodajský server The Guardian.

Foto: Carolyn Thompson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Cleevesová, jejíž detektivky byly přeloženy do mnoha jazyků včetně češtiny a staly se také předlohou televizního seriálu Vraždy na Shetlandech, předpokládá, že jí laptop vypadl z tašky, když se v pondělí probíjela zimní bouří v Lerwicku.

Za vrácení laptopu nabízí spisovatelka odměnu, byť sama připouští, že je nejspíš „pohřbený pod třiceti centimetry sněhu“, když teď Shetlandské ostrovy zasáhla vlna pravého zimního počasí. „Zatím ho nikdo nenašel,“ dodala autorka, která si naštěstí část rozpracovaného příběhu poslala sama e-mailem, takže nepřišla o příliš velkou část rukopisu.

Skotská vláda v úterý vyhlásila pro Shetlandy stav nouze poté, co se v pondělí večer po silném sněžení ocitly tisíce domácností bez proudu.

Foto: Profimedia.cz

Spisovatelka Ann Cleevesová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám