Hlavní obsah

Nové knihy: Christie, Juřík a Willinghamová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když vám zmizí malé dítě v noci z domu, kde spíte, změní vám to navždy život. Tak jak se to stalo v thrilleru Vše temné a nebezpečné. Děsivé tajemství skrývá i nevlastní sestra hlavní hrdinky dalšího románu, nebo místo, kterému se říká Morový ostrov. Kromě těchto napínavých příběhů obsahuje aktuální nabídka i encyklopedii armád či detektivku staré školy od Agathy Christie ve formě audioknihy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Stacy Willingham: Vše temné a nebezpečné

Před rokem se Isabellin život navždy změnil, jejího synka Masona kdosi vzal z postýlky, zatímco ona a její muž spali ve vedlejším pokoji. Policie našla jen málo stop, a tak případ odložila. Isabelle však nedokáže najít klid, kromě občasného zdřímnutí či upadnutí do zvláštního stavu, kdy ztratí pojem o čase, nespala už rok. Celé její bytí se točí kolem hledání syna, ale ví, že takhle nelze žít. V naději, že se objeví nový svědek či stopa, souhlasí s rozhovorem do true-crimi podcastu, ale moderátorův podivný zájem o její minulost ji zneklidňuje.

Kalibr, 344 stran, 449 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Freida McFadden: Pomocnice

Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou nebezpečnější než ta moje. Každý den uklízím jejich dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Snažím se nevnímat, jak Nina dělá nepořádek, jen aby se mohla dívat, jak ho uklízím. Jak o dceři vypráví podivné lži. A jak se její manžel Andrew zdá být den ode dne ztrápenější. Jen jedinkrát neodolám a vyzkouším si jedny z jejích bílých šatů. Ale brzy to odhalí. A než si uvědomím, že dveře mé podkrovní ložnice se zamykají jen zvenčí, je už pozdě.

Kalibr, 352 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Guy Gavriel Kay: Záře dávno pohaslá

V komnatě nad vodními kanály přímořského města, zahalenými nocí, se za svým mládím a lidmi, kteří utvářeli jeho život, ohlíží starší muž. Přestože se narodil jako syn pouhého krejčího, mohl se díky svému nadání Danio Cerra zapsat do renomované školy. Vstoupil do služeb u hraběcího dvora – a brzy zjistil, proč se tamnímu vladaři přezdívá Zvíře. Daniův osud se změnil v okamžiku, kdy uviděl a poznal Adrii Ripoli. Ta jednoho podzimního večera vstoupila do hraběcích komnat s úmyslem zabíjet.

Laser, 432 stran, 599 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Becky Abertalli & Adam Silvera: Pořád jsme to my

Ben strávil první rok na univerzitě prací na fantasy románu se svým spoluautorem Mariem, který je skvělý v doučování španělštiny, a ještě lépe líbá. Všechno je perfektní, tak proč nemůže přestat myslet na Arthura, který se po dvou letech od jejich rozchodu najednou vrátil zpátky do New Yorku?

Arthur je na vysněné stáži na Broadwayi a doma má přítele, s nímž nemůže být šťastnější. Jakmile však narazí na Bena, který objímá tajemného mladíka, začne přemýšlet, jestli jeho city k němu někdy opravdu zmizely.

Ikar, 368 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Pavel Juřík: Armáda – Od starověku po kosmické války

Kniha Armáda – Od starověku po kosmické války přináší celkový přehled historie, současnosti a budoucího vývoje armád, jejich taktiky a výzbroje. Čtenáři poskytuje pestrý obraz vojenské vědy, přehled nejvýznamnějších stratégů, informace o struktuře armád, druzích vojsk, vývoji a současnosti jejich vybavení, se zaměřením na moderní výzbroj pozemního vojska, letectva, námořnictva a nově i kosmického vojska, i o příčinách vzniku NATO a Varšavské smlouvy nebo OSN.

Universum, 280 stran, 499 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Jan Menděl: Magie duchovního života

Milujeme fantastické příběhy, obdivujeme nadpřirozené schopnosti a přitom vůbec netušíme, že jsme všichni do jednoho spící superhrdinové v kosmickém dobrodružství, jehož epizody právě prožíváme zde na planetě Zemi.

Je na čase, aby se co největší množství z nás probudilo z materialistického snu, rozvzpomnělo se na svoji skutečnou podstatu a vzalo si zpět svou zapomenutou tvořivou sílu.

Esence, 200 stran, 329 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Rebecca Zanetti: Zmiz, dokud můžeš

Agentka Laurel Snowová je zpět a kromě sériového vraha se musí vypořádat s komplikovaným vztahem se svou nově objevenou polovlastní sestrou. Nejenže má Laurel podezření, že za záhadným zmizením jejich otce stojí právě Abigail, ale její nevyzpytatelné chování také Laurel ztěžuje život v rodném městečku. Přesto, když Abigail tvrdí, že ji někdo chce zabít, Laurelin instinkt chránit svou sestru se rozběhne na plné obrátky. Když se však v horách začnou objevovat mrtvá těla, obklopená květy černých jiřin, je mezi nimi jedno pojítko, Abigail.

Metafora, 368 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Shelley Readová: Buď jako řeka

Sedmnáctiletá Victorie, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na statku s broskvoňovým sadem v malém farmářském městečku v Coloradu. Domov, který patří její rodině už po generace, má ale zmizet pod hladinou řeky Gunnison. Kniha inspirovaná skutečnými událostmi, které provázely zkázu městečka Iola v 60. letech 20. století, je příběhem o lásce čelící těžkostem a ztrátám, ale také o nalezení odvahy.

Jota, 320 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Marie Hermanson: Morový ostrov

Göteborg 1925. Vrchní strážmistr Nils Gunnarsson je přivolán do oblasti, kde žijí lidé na okraji společnosti, Osady vrakařů. Mezi zchátralými chatrčemi leží mrtvý muž. Gunnarsson se pustí do pátrání, které ho přivede až na nechvalně proslulý Morový ostrov. Ostrov kdysi sloužil jako karanténní stanice, kde byli námořníci izolováni, aby se zabránilo šíření infekce. Ale co se tam děje teď?

Jota, 319 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Agatha Christie: Pavučina

Ústřední postavou je milovnice dobrodružných historek Clarissa. Dokud mrtvola objevená u ní v domě figurovala pouze v její, detektivními příběhy ovlivněné fantazii, bylo vše v pořádku. Jenže jednoho dne se představa zhmotní ve skutečnost, když najde oběť vraždy přímo v salonku svého venkovského sídla. A to ve chvíli, kdy do něj míří její manžel, diplomat, ve společnosti vlivného politika. Aby předešla skandálu, rozhodne se Clarissa za pomoci svých hostů tělo skrýt. Hlavních rolí na této audionahrávce se zhostili herci Andrea Elsnerová, Otakar Brousek, Marek Holý a Jan Nedbal.

Audioteka, 1 hodina 27 minut, 349 Kč

Foto: Audiotéka

Obal audioknihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám