Hlavní obsah

Nové knihy: Bakerová, Probstová a Kemel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární tanečnice Josephine Bakerová byla idolem několika generací. Její příběh vypráví děj knihy Paměti, na které se podílel také novinář a spisovatel Marcel Sauvage. Velmi silný je i životní příběh elitního vojáka Jiřího REGI Schamse, který statečně bojuje s následky zranění, která utrpěl na misích. Dále v nabídce najdeme návod fyzioterapeutky, který říká, jak pracovat s ženským tělem, rozhovory na téma bůh a Češi, nebo zpěvník výtvarníka a folkového muzikanta Mirka Kemela.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Celeste Ng: Naše ztracená srdce

Třetí román americké spisovatelky s hongkongskými kořeny se odehrává v současných Spojených státech po ničivé ekonomické krizi. Během ní postupně zavládly protičínské nálady, které vedly až k zavedení zákonů na ochranu amerických hodnot. Na jejich základě jsou Američané čínského, ale i jiného asijského původu pod ostrým dozorem úřadů i veřejnosti. Autorka se inspirovala mnoha skutečnými událostmi a historickými osobnostmi.

Odeon, 328 stran, 399 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Ladislav Zedník: Složenýma očima

Básnické sbírky Ladislava Zedníka nejsou určeny k jednorázové konzumaci. Je potřeba pročíst se k nim opakovaným vstupováním do řádků: koncentrované a mnohovrstevnaté básně ostatně formálně ztvárňují to, na co se tematicky zaměřují: jsou to řezy časoprostorovými vrstvami osobní i nadosobní historie.

Nezřetelnost hranic, tekutá proměnlivost iluzorní jevovosti, odrazy a zrcadlení jako podstata skutečnosti.

Odeon, 96 stran, 199 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Josephine Bakerová, Marcel Sauvage: Paměti

Když se neznámá mladičká Američanka Josephine Bakerová poprvé objevila roku 1926 v Champs-Élysées, zapůsobila v době „zlatých“ 20. let na Paříž jako naprosté zjevení. Francouzský novinář a spisovatel Marcel Sauvage byl u toho a na základě jeho rozhovorů, které v průběhu let s legendární tanečnicí pravidelně vedl, vznikla tato kniha autentických vzpomínek.

Ikar, 312 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Jennifer Probstová: Tajné milostné dopisy Olivie Morettiové

Priscilla, Devon a Bailey jsou sestry. Už léta si ale nejsou moc blízké. Teď se však opět musí setkat, aby vyřídily pozůstalost po své matce.

Při třídění věcí narazí ve staré truhle na dokumenty o vlastnictví domu na malebném pobřeží Amalfi. A aby těch překvapení nebylo málo, objeví také hromádku milostných dopisů. V jednom z nich slibuje záhadný milenec jejich matce schůzku v den jejích pětašedesátých narozenin. Pokud tedy chtějí sestry získat odpovědi na své otázky, musí se vydat tam, kde to všechno začalo – do malebné Itálie.

Ikar, 392 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Pavlína Křivánková: Chalupa

Existují cesty, které si člověk nevybírá, a lidé, které by raději nepotkal…

Helenin přítel je nedostupný. První společné dítě se dere na svět a po Karlovi se slehla zem. Mladá žena utíká z města na valašskou samotu, daleko od lidí a své matky, která přesně ví, jak by měla dcera žít, ale sama je nešťastná a osamělá.

Tereza má zase trable s nesnesitelným šéfem a do toho manžel vybral bez jejího vědomí větší částku ze společného účtu. Jako by nestačilo, že se musí potýkat s krizí středního věku, vyčpělým vztahem a dcerou, které nerozumí. Když se ve dveřích bytu objeví policie, pochopí, že se nejspíš stalo něco zlého.

Brána, 280 stran, 329 Kč

Foto: Brána

Obal knihy

Tami Lynn Kent: Divoce ženská

Na základě své praxe a důkladného studia ženské energie fyzioterapeutka a autorka této knihy vyvinula zcela novou metodu, jak pracovat s ženským tělem a jak mu porozumět. Když ženy začnou sledovat proudění kreativní energie tam, kde se duševní stránka setkává s tou fyzickou, daří se jim odhalit a přebudovat základní vzorce, kterými se řídí celý život. Díky kombinaci různých nástrojů pánevní péče, jako je práce s tělem, s energií, vizualizace, meditace a další kreativní cvičení, kniha ženám nabízí jedinečný přístup k rozvoji svých kreativních schopností.

Práh, 432 stran, 499 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Dee Ernstová: Lucy a hotýlek v Bretani

Lucy potřebuje nový životní začátek. Devětačtyřicetiletá hotelová manažerka z New Yorku, toho času bez práce a peněz kvůli podvodu, kterého se dopustil její bývalý šéf a partner, má soukromý i pracovní život v troskách. Přišla o práci, bydlení i přítele a přežívá u rodičů. Není divu, že s nadějí skočí po jediné nabídce, která se objeví – vedení malého stylového hotýlku v bretaňském Rennes. Představuje si nablýskané lustry a galerii portrétů předků majitelky v životní velikosti, ale skutečnost je jejím představám na hony vzdálená. Ke svému překvapení na místě zjistí, že hotel byl naposledy v provozu po válce. Té první.

Metafora, 304 stran, 369 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Zdeněk Jančařík, Stanislav Balík, Jaroslav Šebek: Český bůh

Rozhovor salesiána Zdeňka Jančaříka s historiky Stanislavem Balíkem a Jaroslavem Šebkem poodhaluje skrytá zákoutí českých dějin. Jak je to s vírou v národě svatého Václava a Josefa Švejka? K nejdůležitějším tématům patří příchod křesťanství a přetrvávání pohanství, husitské reformní hnutí a ničivé husitské války, baroko, osvícenství a národní obrození, První republika, křesťané za komunistického režimu, reformní 60. léta i skrytá církev. Nechybí klíčové postavy pro vztah Čechů k víře a náboženství.

Vyšehrad, 312 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Libor Adam: Regi

Skutečný příběh elitního vojáka. Jedná se o silný příběh vojáka Jiřího REGI Schamse, člena bývalé elitní skupiny Útvaru speciálních operací (SOG) Vojenské policie Armády České republiky, který patří bezpochyby mezi nejznámější české novodobé válečné veterány. V roce 2008 byl v Afghánistánu těžce raněn při útoku sebevražedného atentátníka. Jeho neuvěřitelný boj s následky zranění a nepřízní osudu je tématem této knihy.

Národní institut pro obranu a bezpečnost, 110 stran, 499 Kč

Foto: Národní institut pro obranu a bezpečnost

Obal knihy

Mirek Kemel: Zpěvník

Autor je širokému publiku znám především jako vynikající karikaturista, ale již více než tři desetiletí i jako folkový písničkář. Pravidelně vystupuje s řadou vynikajících doprovodných muzikantů. Vydal čtyři autorská alba a nyní připravil i svůj první zpěvník, do nějž zařadil 44 písní.

Galén, 112 stran, 490 Kč

Foto: Galén

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám