Hlavní obsah

Nové knihy: Anderson, Bryndza a Chládková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamela Anderson, femme fatale ze seriálu Pobřežní hlídka, napsala biografii a vypráví v ní svůj příběh plný sex-appelu, krásy a lásky. O lásce píše i Alena Chládková, ovšem o té v totalitním Československu v sedmdesátých letech minulého století. Dále v aktuální nabídce knih najdeme sondu do myšlení fotbalových fandů, ale i gurmánů a milovníků klasické kuchyně, či průvodce po židovských tradicích a obyčejích.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ian McEwan: Hodiny

V časech, kdy svět stále ještě počítá náklady druhé světové války a spustila se železná opona, se život jedenáctiletého Rolanda Bainese obrátí vzhůru nohama. Dva tisíce kilometrů od matčiny ochranitelské náruče, uvězněný v internátní škole, přitahuje svou zranitelností učitelku klavíru slečnu Miriam Cornellovou, jež v něm zanechává jizvy i vzpomínku na lásku, která nikdy nepomíjí. Od Suezské přes Karibskou krizi, pád Berlínské zdi až po současnou pandemii a klimatické změny se Roland někdy jen veze na vlně dějin, ale častěji proti ní bojuje.

Odeon v edici Světová knihovna, 592 stran, 699 Kč

Foto: Odeon v edici Světová knihovna

Obal knihy

Liane Moriarty: Jablka ze stromu nepadají

Kdyby se vaše matka ztratila, řekli byste to policii? I pokud by byl hlavním podezřelým váš otec? A právě před takovým dilematem stojí čtyři dospělí sourozenci Delayneovi. Každý ve městě je zná a jejich rodičům, Stanovi a Joy, přátelé závidí, že i po padesáti letech manželství to mezi nimi jiskří. Jenže je tomu skutečně tak? Když teď prodali proslulou tenisovou akademii, kterou celá léta společně budovali, jako by najednou nezůstalo nic, co by ty dva spojovalo.

Ikar, 488 stran, 499 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Martin Pecina: Jazyk, srdce, mozek, krev

K vaření autora inspirují jednoduché pokrmy, na kterých vyrůstal. Českou a moravskou kuchyni má spojenou s masem a omáčkami, s vnitřnostmi, sádlem, kváskovým chlebem, nakládanou zeleninou nebo slivovicí, s kulturou domácích zabijaček. Když nevaří, upravuje knihy, píše knížky nebo tiskne grafiku.

Esence, 176 stran, 799 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Johnny Dick & Ota Kars: Fotbalová škvára

Projděte si zápasy, stadiony, poznejte myšlení fandů. Co je drží u této závislosti, které se nemůžou zbavit? Stejně si užijte i osobní příběh autora na pozadí. Kniha také podrobně řeší témata fotbalové kultury, násilí, tajené homosexuality či uplácení. Protože „fotbal se dnes hraje hlavně na trávě, ale pořád v něm ještě rozhoduje škvára“.

Universum, 296 stran, 499 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Robert Bryndza: Tíživé ticho

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám.

Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít.

Cosmopolis, 368 stran, 459 Kč

Foto: Cosmopolis

Obal knihy

Jiří Klečka: Zapomenutá

Osudy Boženy a Pavla se rozešly krátce po Pražském jaru, kdy společně prožívali lásku a scenáristickou vášeň. Potkají se po více než půl století v Domě paměti, zařízení pro pacienty s kognitivní poruchou. Oba si prošli dramatickými životními situacemi: Pavel ztratil schopnost psát, Božena se pak pod vlivem nemoci odcizila své rodině a pomalu přichází o drahocenné vzpomínky. Dům paměti by však pro oba z nich mohl znamenat pokračování jejich příběhu, možná dokonce i uzdravení.

Vyšehrad, 336 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Pamela Anderson: S láskou Pamela

Svět ji objevil vlastně náhodou během kanadského fotbalového zápasu a rychle se stala superhvězdou, oblíbenou dívkou z obálky Playboye a symbolem hollywoodského půvabu a sex-appealu. Přesto se Pamela Anderson stala neústupnou aktivistkou bránící lidská i zvířecí práva, básnířkou a v neposlední řadě muzikálovou herečkou. Originální autobiografie představuje její skutečný příběh.

Cosmopolis, 256 stran, 339 Kč

Foto: Cosmopolis

Obal knihy

David Maxa: Mazal tov!

Proč Židé pokládají na hroby kamínky a ne květiny? Proč má ukazovátko na Tóru tvar lidské ruky? Proč podle židovské tradice dosahuje chlapec náboženské dospělosti ve třinácti letech a dívka ve dvanácti? Nejen na tyto otázky odpoví tato publikace. Vysvětluje židovské tradice, svátky a obřady, mluví o síle židovské kultury přecházet mezi starým a novým a udržovat obojí v rovnováze. Vše v jedinečném a vstřícném jazykovém pojetí.

Práh, 160 stran, 359 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Alena Chládková: Láska v sedmdesátkách

Láska v sedmdesátkách je nejen milostný příběh dvou mladých lidí, studentů gymnázia Magdy a Viktora. Důležitou kulisu jejich romantického dobrodružství tvoří doba normalizace v sedmdesátých letech dvacátého století v ČSSR. I když zpočátku se projevuje jen nenápadně, nakonec velmi tvrdě zasáhne do života obou hrdinů. Dobové okolnosti jsou vnímány a prožívány očima sedmnáctileté Magdy, která kvůli nim přijde o svou lásku, víru v pravdu a spravedlnost.

Jota, 223 stran, 298 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Sandra Sudrich: Přežila jsem Tinder

Zatímco čtete tyto řádky, miliony lidí na celém světě upřeně hledí na obrazovku svého smartphonu a swipují levá pravá. Někteří hledají povyražení na páteční večer, jiní touží získat matche jen proto, aby si píchli kapku dopaminu do žil, a ti poslední… ach, ti nevyléčitelní romantici, ti hledají lásku na celý život. Pokud patříte do třetí skupiny a používáte Tinder, právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, naděje, apatie i lásky. Na rozdíl od lochnesek na matějské pouti si tuhle jízdu řídíte sami, a je tedy pouze na vás, jak bude vypadat výstupní stanice.

Pointa, 208 stran, 349 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám