Hlavní obsah

Nová alba: Bruce Springsteen, Louis Tomlinson, Dasha, Inekafe a další

Na nové várce alb je patrné, jak moc mají hudebníci a zpěváci rádi předělávání starších skladeb. Tenhle druh práce totiž tvoří základ nových desek Bruce Springsteena, Dashy, kapely Inekafe i Čechomoru a Kandráčovců. S úplnou novinkou přichází řádně rozjetý Louis Tomlinson.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Bruce Springsteen: Only The Strong Survive

Only The Strong Survive je dvacáté první studiové album amerického zpěváka, kytaristy a skladatele Bruce Springsteena. Jsou na něm coververze jeho oblíbených R&B a soulových písní. Nahrál je ve svém studiu Thrill Hill v New Jersey. Kolekce obsahuje i dva duety s americkým zpěvákem Samem Moorem.

Foto: Columbia

Obal alba

Louis Tomlinson: Faith In The Future

Faith in the Future je druhé studiové album anglického zpěváka a skladatele Louise Tomlinsona, bývalého člena boybandu One Direction. Písně, na jejichž vzniku se aktivně autorsky podílel, inklinují k popu, je v nich však znatelný indiepopový závan.

Foto: BMG

Obal alba

Dasha, Epoque Quartet: Ellaboration

Ellaboration je název nového projektu zpěvačky Dashy a uskupení Epoque Quartet odkazujícího k americké zpěvačce Elle Fitzgerald. Právě písně proslavené touto jazzovou ikonou jsou materiálem, který je na albu rozváděn, tedy elaborován do nových poloh.

Foto: Supraphon

Obal alba

Inekafe: Made In Czechoslovakia

Slovenská punkrocková skupina Inekafe vybrala na album Made in Czechoslovakia písně z osmdesátých let, které nahrála podle svého gusta v poppunkové podobě. Novinka obsahuje pět slovenských a pět českých skladeb.

Foto: Warner Music

Obal alba

Čechomor, Kandráčovci: Kandráčomor

Skupiny Čechomor a Kandráčovci letos podnikly společné turné. Jeho výsledkem je živá nahrávka pořízená v prostředí zámecké zahrady v Telči. Písničky zaznamenané na albu Kandráčomor vznikly nebo byly přearanžovány unikátně pro společné turné.

Foto: Warner Music

Obal alba

Enuff Z’Nuff: Finer Than Sin

Americká rocková parta Enuff Z’Nuff vznikla už v roce 1984. Zlatou éru prožila v devadesátých letech, funguje nicméně dodnes. Na novém albu je, kromě plnokrevných rockových skladeb vycházejících z cítění devadesátých let, i předělávka skladby God Save The Queen od britských Sex Pistols.

Foto: Frontiers

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám