Hlavní obsah

Německá ministryně pro rodinu chce na koncertech oddělovat ženy od mužů

Německá ministryně pro rodinu Lisa Pausová (Zelení) navrhla, aby na koncertech byly zvláštní chráněné zóny pro ženy. Žádá i zavedení speciálních týmů, které půjdou tvrdě po sexuálním obtěžování během hudebních akcí.

Foto: Profimedia.cz

Ministryně pro rodinu Lisa Pausová

Článek

„Právě mladí lidé musí být lépe chráněni před podobnými incidenty,“ domnívá se Pausová. Vymyslela také Awareness-týmy, které budou k dispozici mezi fanoušky, když bude mít někdo z návštěvníků pocit, že došlo k obtěžování.

Ministryně pozvala lidi z branže, aby se podíleli na jejím „Spolku proti sexismu“, který se postaví proti všem druhům sexismu a sexuálního obtěžování.

Navíc žádá zelená ministryně v souvislosti se skupinou Rammstein zákaz praxe, kdy jsou na některých koncertech zvány mladé dívky těsně před pódium, do takzvané row zero. Pak se mohou rozhodnout, zda přijmou pozvání na party po koncertě. Afterparty je ale běžnou praxí pro mnoho kapel, nedělá to jen skupina Rammstein a nejde o nic tajného nebo nelegálního.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák Till Lindemann stojí v čele skupiny Rammstein.

Německá média uvedla, že na koncertě Rammstein byly údajně obtěžovány ženy, a dokonce jim měly být podávány drogy. Jde o tvrzení jedné irské fanynky, které koluje na sociálních sítích. Kapela důrazně popřela, že se něco takového stalo a dodala, že neexistuje ani žádné policejní vyšetřování.

Dvě ženy poté uvedly, že došlo k sexuálnímu jednání, se kterým nesouhlasily. Obviňován je hlavně zpěvák Till Lindemann. Právní zástupce skupiny Rammstein ale uvedl, že o tom nejsou důkazy.

Fanoušci Rammsteinu v Praze podupali pole s cukrovou řepou

Domácí

RECENZE: Rammstein mají na novém albu stejný zvuk a méně kontroverzí

Kultura

Reklama

Související témata:
Lisa Paus

Výběr článků

Načítám