Hlavní obsah

Fanoušci Rammsteinu v Praze podupali pole s cukrovou řepou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávný pražský koncert skupiny Rammstein byl pro návštěvníky určitě zážitek, ale ne už tolik pro zemědělskou společnost VIN Agro. Její pole v sousedství letiště v Letňanech, kde koncerty německé metalové kapely 15. a 16. května proběhly, obsadili natěšení fanoušci, kteří neměli na koncert lístky, a poničili úrodu cukrové řepy.

Foto: Facebook Agrární komory ČR

Fanoušci bez vstupenek do areálu poslouchali koncert skupiny Rammstein z přilehlého pole. Zničili na něm úrodu cukrové řepy.

Článek

Na Facebooku na to upozornila Agrární komora. „Fanoušci nám pochroumali zasetou cukrovou řepu. Škodu odhaduji na sto až dvě stě tisíc korun. Kompenzace požadovat nemůžeme, protože nevíme po kom,“ řekl včera Právu jednatel VIN Agro Petr Řebíček.

Pořadatel za to podle něj odpovědnost nenese. „Pořadatele jsme před koncerty kontaktovali, abychom vymysleli nějaký společný postup, ale zůstalo to bez reakce,“ dodal.

FOTO: Rammstein rozzářili letňanské nebe

Stalo se

Podnik kontaktoval i policii, ale ta by musela na místo vyrazit a s každým jednotlivcem sepsat způsobenou škodu, tedy například jednu zadupanou rostlinu, která by se ještě posuzovala podle budoucího výnosu.

Foto: Petr Horník, Právo

Závěrečná skladba Adieu, jinak též poslední z aktuálního alba Zeit, nevěstí žádné dlouhé loučení. Kapela ohlásila na příští rok další evropské turné.

„Což je nereálné a jednotlivé způsobené škody by byly příliš malé. Vyrazit na místo před koncertem a pole chránit by podle nás pouze eskalovalo možný konflikt. Takže jdeme cestou, kterou jsme se naučili během 30 let hospodaření v Praze a jejím okolí a která nám přijde jako nejefektivnější – v klidu a pokud možno zábavnou a přijatelnou formou vysvětlovat realitu rostlinné produkce. Jde to pomalu, ale jistou změnu pozorujeme,“ uvedla pak VIN Agro na svém Facebooku.

„Nebudeme ale popírat, že tento konkrétní případ je pro nás spíše takový zmar, se kterým toho reálně nejde moc dělat. Ale bereme to z té lepší stránky – jak psala jedna paní v komentáři pod naším příspěvkem, už zbývají jen koncerty Imagine Dragons, Guns N' Roses a Metallica,“ dodala poškozená firma.

Reklama

Výběr článků

Načítám