Hlavní obsah

Prezident Petr Pavel přijel na festival a šel do kina na Bod obnovy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Prezident Petr Pavel s manželkou krátce před středečním polednem přijeli na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Vybrali si nový český sci-fi film Bod obnovy.

Petr PavelVideo: Novinky

 
Článek

Před hotelem Thermal je přivítal je výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha, který Evě Pavlové předal kytici a šéf produkce Petr Lintimer.

Foto: KVIFF

Jiří Bartoška a Petr Pavel, jejich setkání ve Varech, 5. července.

Lidé, kteří prezidentův příjezd sledovali ho přivítali potleskem. Čekal na něj také jeho poradce, politolog Tomáš Lebeda, který je na festivalu už déle.

Bod obnovy ve Varech. Očekávané české sci-fi pokořuje nepřirozenou smrt

Letem filmem

Hned po příjezdu zamířil prezident do kina. Do Malého sálu hotelu Thermal na český sci-fi film Bod obnovy, který měl premiéru v pondělí večer. Lidé v sále byli jeho přítomností překvapeni, někteří si ho fotili.

Petr Pavel se na festivalu podle sdělení jeho mluvčí Markéty Řehákové zdrží jen dnes. „Program je soukromý, cílem je poukázat na význam festivalu a tvorbu mladých českých tvůrců,“ napsala.

Klaus jezdil, Zeman ne

Pavel svou účastí na festivalu navázal na tradici Václava Klause, který na MFF KV jezdíval rád. Bývá také stálým hostem, i když dávno není ve funkci. Vary si oblíbila rovněž jeho žena Livia. Naopak jeho nástupce ve funkci Miloš Zeman se akci cíleně vyhýbal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Livia Klausová na MFF Karlovy Vary, rok 2019.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám