Hlavní obsah

Diváckou cenu deníku Právo vede film Ve jménu cti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první příčku Divácké ceny deníku Právo se vyšvihl film režiséra Vincenta Pereze Ve jménu cti. Druhý je film Sbohem, Julie režiséra Mohameda Kordofaniho a na třetím místě film Pracovní síla Piera-Philippa Chevignyho.

Foto: KVIFF

Režisér a herec Vincent Perez ve filmu Ve jménu cti.

Článek

O Diváckou cenu Práva na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary usilují snímky vyrobené v letech 2022 a 2023, které se na festivalu promítají. Lidé před zhlédnutím filmu dostávají hlasovací lístky s hodnocením od jedničky (výborný) po čtyřku (slabý) a po projekci je označené odevzdávají hosteskám.

Vítěz bude vyhlášen na slavnostním zakončení festivalu v sobotu večer.

Film Ve jménu cti je situován do Paříže v roce 1887. V té době je duel sice oficiálně zakázanou, ale stále běžnou praxí. A pro mnohé také jediným způsobem, jak si udržet svou čest. Clément Lacaze, mistr šermu, se marně snaží odradit svého synovce od nerovného souboje se zkušeným plukovníkem Berchèrem.

Marie-Rose Astié de Valsayre, feministka, která bojuje za rovnoprávnost žen, se snaží dokázat, že čest není pouze mužskou záležitostí. Historický snímek herce a režiséra Vincenta Pereze efektně využívá jednotlivé varianty duelů – s kordy, pistolemi nebo s šavlemi na koních.

PořadíČeský názevPůvodní názevZnámka
1.Ve jménu ctiUne affaire d'honneur 1,18
2.Sbohem, JulieWadaan Julia1,19
3. Pracovní sílaRichelieu1,20
4.OhňostrojeStranizza d'amuri 1,25
5.Dokonalé dnyPerfect Days 1,26
6.Minulé životyPast Lives1,26
7.Umění jíst a milovatLa passion de Dodin Bouffant1,28
8.SuzumeSuzume 1,31
9. ÚsvitÚsvit1,34
10.Druhá šanceYou Sing Loud , I Sing Louder1,38

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám