Hlavní obsah

Jiří Lábus propůjčil svůj hlas Draculovi

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější české hororové povídky Miloslava Švandrlíka namluvil v těchto dnech na 2CD Jiří Lábus. Audiokniha Draculův švagr vyjde v září u vydavatelství FONIA v režii Františka Špergra. Povídky se těší oblibě už desetiletí a s úspěchem byly převedeny do televizního seriálu.

Článek

„Před mnoha a mnoha lety jsem natáčel jednu z povídek v rámci volného seriálu režiséra Karla Smyczka. Byl to Geniální plán, kde jsem hrál úchylného vraha. Chce zabít svoji manželku, a aby podezření padlo na někoho jiného, vraždí i jiné ženy. Zahrál jsem si s Evou Holubovou,“ vzpomíná na první setkání s dílem známého spisovatele Lábus.

„Je to legrační, kniha byla napsána ještě za totality, tak jsou v povídkách výrazy jako ‚soudruh poručík‘, to jsem se u toho docela smál. Jinak mám tento styl povídek velice rád, protože mi to trochu vzdáleně připomíná povídky známého anglického prozaika Roalda Dahla, s nečekanou pointou na konci,“ prozradil. Při namlouvání audioknihy vytvořil známý český herec řadu postav ženských i mužských.

„Je to letitá praxe, už jako malý chlapec jsem se bavil střídáním mužských a ženských hlasů, četl jsem různé knížky nahlas a snažil jsem se hlasy různě měnit. Moc mne to bavilo. Jeden krční lékař mi řekl, že mám hlasivky jako provazy, tak to pro mne náročné není. Doufám, že se mi audioknihu Draculův švagr podařilo i díky tomu dobře nahrát,“ řekl na závěr.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám