Hlavní obsah

Jarní program ČT: Dobré ráno, Brno! II. Film s Jiřinou Bohdalovou, seriál s Jiřím Bartoškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká televize v úterý představila program na jaro 2024. K pořadům, které na diváky čekají, patří mimo jiné oblíbený projekt Peče celá země, nový seriál Smysl pro tumor, film s Jiřinou Bohdalovou Svatá, který režíroval Jiří Strach, a pokračování seriálu Dobré ráno, Brno! II.

Foto: Česká televize

Jiřina Bohdalová hraje ženu, která o svém těžkém osudu vypráví na besedách.

Článek

„Začínáme osmou dekádu,“ uvedl ředitel ČT Jan Souček s tím, že program bude velmi pestrý. Rok 2024 bude podle něj také super sportovní rok. „Budeme u fotbalu, u hokeje, na Jizerské 50,“ vyjmenoval namátkou dále s tím, že do programu bude samozřejmě patřit rovněž letní olympiáda v Paříži.

ČT jinak ve svých pořadech obecně vsadila na velká herecká, autorská jména. Například seriál Smysl pro tumor připravil velké příležitosti pro Terezu Brodskou nebo Jiřího Bartošku. Jeho režisérkou je Tereza Kopáčová.

Svatá jako dárek

Již zmíněná Svatá vznikala na míru Jiřině Bohdalové. Scénář pak dostala ke kulatým narozeninám od scenáristy Marka Epsteina. „Mám ráda, když mi někdo něco napíše. O žánr si ale předem neříkám. Tím, že napsal vážnou věc, řekla jsem si ještě o komickou věc. Marek má před sebou ještě jeden úkol. Já úkoluji…“ uvedla Bohdalová.

Režisér Jiří Strach: Svatá je film zralý na Českého lva

Kultura

Režisér Jiří Strach k tomu dodal: „Je to příběh, který klade otázku, jestli je pravda absolutní hodnotou… Tvrdím, že láska je kolikrát nad pravdou, protože je schopná odpustit i lež. A hodně pravd dokáže zabít lásku.“

Bartoška a Smysl pro tumor

Režisérka Tereza Kopáčová představila nový seriál Smysl pro tumor. Projekt je převzatý, vznikal podle belgického scénáře a zachycuje příběh medika, který se sám setká s vážnou nemocí.

„Zásadní téma je nemoc, láska… Rakovinu má nyní každý třetí Čech. Musíme se připravit, že se nás nějak dotkne. Sledujeme mladého kluka, který se s tím musí poprat. Po každém díle mluví ještě mladí pacienti, kteří se s rakovinou potkali… Všichni se shodli, že po nemoci mají mnohem lepší zkušenosti než předtím,“ představila Kopáčová osmidílný seriál, který se bude vysílat od 8. ledna 2024.

Hraje v něm i Jiří Bartoška, který si kvůli natáčení musel mimo jiné pravidelně holit hlavu. „Maska by na kameře nevypadala dobře,“ vysvětlila Kopáčová.

ČSSR a paranormální jevy

Dalším novým projektem bude seriál o centru, které zkoumá paranormální jevy v Československu. Jmenuje se To se vysvětlí, soudruzi! Zahrají si v něm mimo jiné Jiří Macháček a Jan Cina.

Na diváky čeká celkem osm dílů, první bude k vidění od března. „Každá postava je v něčem zvláštní,“ zmínil v úterý Cina. Jiří Macháček doplnil, proč svou roli přijal: „Líbil se mi scénář. Líbila se mi představa, že budu pracovat s Matějem Chlupáčkem.“

Režisér Matěj Chlupáček: Kulisy k seriálu To se vysvětlí, soudruzi! jsme si schovali

Na kus řeči

V rámci pokračování uvede ČT také seriál Stíny v mlze, budou mu patřit pondělní večery. Diváci se v něm mohou mimo jiné těšit na více informací ze soukromí vyšetřovatelů.

„Zdrsněli jsme. Nejde o jednoho, dva mrtvé v jednom dílu…“ zmínil herec Jiří Vyorálek.

REPORTÁŽ: Seriál Stíny v mlze II. poodhalí soukromí vyšetřovatelů

Kultura

Dobré ráno, Brno! II

Mezi projekty, na něž se mohou diváci těšit, patří pokračování seriálu Dobré ráno, Brno! II.

„Vše se uzavře na plese České televize, kde se bude volit zaměstnanec roku,“ zmínil režisér a scenárista Jan Prušinovský. První díl poběží v ČT od 8. ledna.

Jan Prušinovský a jeho Dobré ráno, Brno! Humor o ČT v ČT na hraně

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám