Hlavní obsah

Jamiroquai vystoupí na Metronome Prague

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé festivalu Metronome Prague 2023 oznámili, že jednou z hvězd programu bude britská skupina Jamiroquai. Celá akce se odehraje 22. až 25. června, Jamiroquai se na hlavní scéně postaví vedle již oznámených umělců, jimiž jsou M83, Aurora, Moderat, Editors nebo White Lies.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jamiroquai budou hlavní hvězdou festivalu.

Článek

Jamiroquai letos slaví třicet let existence. V Londýně vznikli v roce 1992. Ve své muzice propojují acid jazz, funk, soul a disco. Hlavní tváří kapely je zpěvák a skladatel Jay Kay (vlastním jménem Jason Luís Cheetham).

Jamiroquai byli počátkem devadesátých let nejvýznamnější skupinou spojenou s příchodem acid jazzu. Pozdější se jejich alba posunula i do dalších stylových oblastí. Jamiroquai jich mají na kontě osm. To aktuální se jmenuje Automaton a je z roku 2017.

„Celý tým Metronome Prague má radost, že po všech těch improvizacích v posledních třech letech zase můžeme nabídnout divákům program plný skvělých jmen. Děkujeme všem, kteří si kupují vstupenky s předstihem, a chtěl bych upozornit, že aktuálně cenově nejvýhodnější edice třídenních vstupenek bude brzy vyprodaná. V další edici je připraveno šest tisíc kusů, ale za vyšší cenu. Těšíme se na hudební zážitky, které si příští rok všichni společně užijeme,“ sdělil promotér David Gaydečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám