Hlavní obsah

GLOSA: Rozporuplné Colours? Zkouška vztahu mezi diváky a festivalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českých, moravských a slezských hudebních festivalech se už přihodilo leccos. Třeba v roce 2012 zrušila na Rock for People v Hradci Králové silná bouře vystoupení americké skupiny Faith No More. Ta odjela a publikum i pořadatelé si pěkných pár hodin foukali na utržené rány.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Na Colours of Ostrava zamířily tisíce diváků

Článek

Mnozí návštěvníci reptali, volali po vrácení části vstupného, leč vše se nakonec urovnalo a diváci svůj festival podrželi. Za rok přišli znovu.

Takový scénář by se mohl opakovat i v případě festivalu Colours of Ostrava, který skončil o víkendu. Jeho letošní příběh se sice obešel bez pobořených pódií, stánků i fanouškovských stanů, napětí přesto bylo dost.

Nedorazily totiž dvě hlavní hvězdy, Ellie Gouldingová a Burna Boy. Ta první onemocněla, druhé se porouchalo letadlo.

Studená sprcha na Colours, promoklé publikum čekalo na Burnu Boye marně

Kultura

Pro festival to byla rána, vždyť právě jmenované hvězdy byly lákadlem akce a logicky se na ně příchozí lidé těšili.

Informaci o neúčasti Gouldingové ještě většina z nich nesla statečně. Ohlášená neúčast Burny Boye už se pojila s jízlivými i vzteklými poznámkami a různými podezřeními na adresu pořadatelů.

Ti prožili infarktové chvíle a zaslouží si teď čas a pochopení. V neděli pořadatelé festivalu Colours of Ostrava oznámili, že příští rok o koncert Burny Boye usilovat nebudou.

A jako jeden z důvodů uvedli špatnou komunikaci ze strany jeho managementu. O možném nahrazení zrušeného koncertu budou jistě jednat také s manažery Gouldingové. Teprve potom bude doba na jasný závěr.

Řada lidí bude chtít vrátit část vstupného. Je to pochopitelné, přišli o kus programu. Stejně tak je nicméně pochopitelné to po pořadatelích nechtít. Akce proběhla, a byť byly vstupenky na ni poměrně drahé, nabídla koncerty, za které by milovník hudby po částech zaplatil mnohonásobně víc.

Vedle toho jsou po dvaceti letech společné pouti festival a jeho diváci již dobří přátelé, kteří si vzájemně rozumí a chápou se. Jen teď jejich vztah prochází zkouškou.

Macklemore dorazil, Colours končily ve velkém stylu

Kultura

Colours of Ostrava odstartovaly. Ellie Gouldingová ale nepřijede

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám