Hlavní obsah

Macklemore dorazil, Colours končily ve velkém stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nočním narozeninovým vystoupením dýdžeje a producenta, jenž si říká Purple Disco Machine, skončil v noci ze soboty na neděli v Dolní oblasti Vítkovic festival Colours of Ostrava. Byla to oslava dvacátých narozenin celé akce, mejdan na rozloučenou, tečka za ročníkem, který provázela smůla.

Foto: Aleš Honus, Právo

Macklemore na pódiu v Ostravě

Článek

Ve čtvrtek totiž z důvodu nemoci nedorazila britská zpěvačka Ellie Gouldingová a v pátek kvůli poruše letadla nigerijský zpěvák a hudebník Burna Boy.

V obou případech šlo o hlavní hvězdy festivalového dne, což vyvolalo mnoho nepříznivých reakcí diváků a velký tlak na pořadatele.

Američan Macklemore, hvězda sobotní noci, ale dorazil. A dorazil včas, protože už odpoledne pořadatelé napsali na sociální sítě, že hudebník je v Ostravě, jistě proto, aby uklidnili diváky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Macklemore předvedl výpravnou show

Sdělili rovněž, že v pondělí budou jednat s managementem Burny Boye o tom, jak jeho festivalový koncert nahradit.

„Snažili jsme se koncert uskutečnit v pátek v pozdějším čase. Přesun na sobotu ale nebyl z technických důvodů možný,“ uvedl pro ČTK produkční festivalu Filip Košťálek. V noci se podle něj začala hlavní scéna připravovat na vystoupení hlavní hvězdy, kterou je raper Macklemore.

„Přiletěli jsme ze Seattlu, abychom tady s vámi měli velkou párty. Mám tu nejkrásnější práci na světě,“ řekl. fanouškům Macklemore a spustil svůj rapem nabitý hudební set. Přivezl výpravnou podívanou s hudebníky i tanečníky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Interpol publikum nadchl

Počasí se v sobotu vydařilo, takže si návštěvníci mohli hudbu užít. Za pozornost stála izraelská kapela Tarante Groove Machine, která ve své hudbě spojuje mnohé vlivy i kultury a v Ostravě diváky roztančila.

Velký ohlas zaznamenala skupina Monkey Business. Zpěvák Matěj Ruppert během koncertu vzpomněl na zesnulého zpěváka Davida Stypku. „Byl to náš kamarád. Včera by měl čtyřicet čtyři let.“

Foto: Aleš Honus, Právo

Monkey Business publikum roztančili

Ve skvělé rockové formě se představila americká skupina Interpol. Navzdory tomu, že by měla právo na nostalgii a sázku na jistotu, loňským sedmým albem The Other Side of Make-Believe se přihlásila ve vitální a nebojácné formě. Její černobílé vystoupení mělo v Ostravě velký úspěch.

Podobně dopadlo i vystoupení britských The Comet Is Coming či hvězdy africké hudby, Nigerijce Seuna Kutiho, jenž nabídl divokou a nekompromisní show.

Foto: Aleš Honus, Právo

Seun Kuti přivezl africkou hudbu

Společně s festivalem se konal také šestý ročník mezinárodního diskusního fóra Meltingpot.

Na něm se představili i dva vrcholní čeští politici. Prezident Petr Pavel vystoupil v pátek ve speciálním vydání politického podcastu Kecy & Politika. V sobotu jej následoval premiér Petr Fiala. Při debatě prezentoval svou vizi budoucího Česka.

Pořadatelé sice neuvádějí počet diváků. Podle odhadů jich ale dorazilo více než čtyřicet tisíc.

Článek vznikl s přispěním spolupracovnice Adély Bartůňkové.

Studená sprcha na Colours, promoklé publikum čekalo na Burnu Boye marně

Kultura

Colours of Ostrava odstartovaly. Ellie Gouldingová ale nepřijede

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám